Waze už dokáže naplánovať trasu dlhšiu než 1000 km

Odteraz už môžete získať informácie aj o trase naprieč celou Európu. Môžete si tak zvoliť vhodnú cestu, dozviete sa o obmedzeniach aj čase predpokladaného príchodu.

Kto si chcel ešte nedávno naplánovať pomocou Waze trasu dlhšiu než tisíc kilometrov, mal smolu. Musel si ju rozkúskovať. Pokus o naplánovanie sa zvyčajne končil upozornením na chybu.

Teraz už aplikácii nerobí problém ani trasa z Bratislavy do Londýna, ktorá je dlhá približne 1600 kilometrov. Waze vám naplánuje využitie trajektu a upozorní na miesta, kde sa vyberajú poplatky.

Počas celej cesty budete informovaní o aktuálnej premávke, obmedzeniach, policajných kontrolách a radaroch. Waze vašu trasu neustále vyhodnocuje v reálnom čase a upozorní na nové prekážky alebo zhoršenú dopravnú situáciu. V prípade potreby navrhne novú, rýchlejšiu trasu.

Na plnohodnotné využívanie Waze potrebujete internetové pripojenie, preto si pri ceste do zahraničia prekontrolujte zostatok voľných dát v roamingu. Komu stačí len naplánovaná trasa bez informácií o premávke a prekážkach v reálnom čase, môže aplikáciu používať aj bez mobilných dát. Stačí, keď si ju vopred pripraví napríklad na domácej Wi-Fi sieti.

Waze si bezplatne stiahnete z obchodov Google Play a App Store.

Zdroj: facebook.com/waze.sk

Diskusia k článku:

martian 31.10.2018 - 20:18

Ja mam s Waze problem naplanovat si trasu BA - Komarno. Ze mi to prvu ponuku da cez madarsku dialnicu ... ok, asi by stacilo zmenit preferencie. Ale ked si chcem zobrazit alternativne trasy, tak chvilu rozmysla a potom zahlasi "nepodarilo sa pripojit na planovaci server", ci nieco take. Dokonca aj teraz, ked to skusam zo Zahoria, tak presne to iste. Minimalne od leta, predtym som to neskusal. Medzitym boli uz aj aktualizacie. Skusil som teraz pokusne Sturovo, rovnaky vysledok.

Celá diskusia 1 príspevok