Snapdragon 675: vylepšená umelá inteligencia a pokročilejšie foto funkcie

Nový prírastok do strednej triedy prináša vyšší výkon v hrách, lepšiu funkčnosť umelej inteligencie, podporu trojitého fotoaparátu či modem s rýchlosťou 600 Mbps. V prvých smartfónoch sa objaví začiatkom budúceho roka.

Qualcomm predstavil nový čip Snapdragon 675, určený pre strednú triedu. Prináša vyšší výkon, ktorý sa má prejaviť v hrách, kde ponúkne vyššiu snímkovú frekvenciu a plynulejšie hranie. Súčasťou procesoru je čip Qualcomm Spectra 200 ISP, ktorý sa postará o kvalitnejšie fotografie.

Nebude chýbať vylepšený portrétový režim s bokeh efektom, 3D odomykanie tvárou, spomalené 480 fps HD videá a výrobca spomína aj 5x optický zoom. Snapdragon 675 podporuje trojitý fotoaparát na prednej aj zadnej strane vrátane širokouhlého, super-širokouhlého a teleobjektívu. Čip ďalej podporuje Full HD+ rozlíšenie displeja, 8 GB RAM, modem Snapdragon X12 s rýchlosťou sťahovania 600 Mbps, Bluetooth 5.0 a technológiu rýchleho nabíjania Quick Charge 4+.

Zmien sa dočkala aj umelá inteligencia, ktorá má v aplikáciách pracovať lepšie o 50 %. Pomôže zachytávať informácie pomocou fotiek a videí, učí sa prispôsobovať hlasu používateľa a optimalizuje výdrž batérie. Aplikácie majú byť rýchlejšie a energeticky efektívnejšie. Novinka sa k používateľom v prvých smartfónoch dostane v prvom štvrťroku 2019.

Zdroj: Qualcomm

Diskusia k článku:

Začať diskusiu