Samsung pracuje na technológii, ktorá vraj nahradí výrez v displeji

Výrobca mal na konferencii Samsung OLED Forum ukázať novú technológiu zobrazovania, ktorá pod displej skryje nielen snímač odtlačkov, ale aj kamery a všetky prvky prednej strany telefónu. Výrez tak nebude nutný.

Výrez v displeji sa stal akýmsi trendom, ktorý nasleduje viacero výrobcov. Sú používatelia, ktorým vyhovuje, no iným sa nepáči. K otvoreným kritikom patrí aj Samsung. Už dlhší čas má pracovať na novej technológii, ktorá výrez nahradí. Prvýkrát ju mali možnosť vidieť účastníci na prezentácii Samsung OLED Forum, ktorá sa konala 18. októbra v Číne.

obr:https://sammobile.com/

Nová technológia zobrazovania je vraj navrhnutá tak, že pod panel s displejom skryje nielen snímač odtlačkov prstov, ale aj kamery a všetky prvky, ktoré sa nachádzajú na prednej strane telefónu. Výsledkom by bola úplne čistá plocha, ktorú by tvoril len displej.

Podobnú novinku už naznačovali aj niektoré patenty. Má dokonca fungovať tak, že zvládne prenášať zvuk počas hovoru, aj keď nie je jasné, či pôjde o bežný reproduktor alebo niečo iné.

Chýbať by však malo 3D rozpoznávanie tváre, ktoré zrejme nebude podporované. Zatiaľ nie je jasné ani to, kedy a či vôbec novinku uvidíme v praxi. Špekuluje sa, že by ju Samsung mohol nasadiť už budúci rok do pripravovaného top modelu Galaxy S10.

Zdroj: sammobile.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 23.10.2018 - 15:04

Hmm. Toť nedávno som špekuloval: Raz príde doba keď výrez nebude potrebný,lebo foťák aj senzory budú pod displejom. A divaj sa Samsung už na tom pracuje. :thumbsup:

Tomas23.10.2018 - 18:17 Trvalý odkaz

A prva s tym pride aj tak nejaka cina :D

jarpo23.10.2018 - 23:27 Trvalý odkaz

Asi tak :D Najskor Oppo, alebo podobne...

Celá diskusia 3 príspevky