Telekom: Huawei Mate 20 Pro na predobjednávku s darčekom

Výkonný android s natiahnutým 6,4'' QHD+ displejom, trojitým fotoaparátom a 4200 mAh batériou s reverzným bezdrôtovým nabíjaním, si môžete v Telekome už predobjednať. Prví najrýchlejší dostanú hodnotné darčeky.

Čerstvá novinka mala svoju premiéru len pred pár dňami, štart predaja je naplánovaný na 1. novembra. Už dnes si môžete Huawei Mate 20 Pro predobjednať v Telekome. Prvých 150 zákazníkov získa darček: bezdrôtovú nabíjačku a pamäťovú nano kartu s kapacitou 128 GB.

Novinka ponúka elegantný dizajn, sklenenú konštrukciu spevnenú kovovým rámom a 6,39-palcový po bokoch zaoblený OLED displej s jemným rozlíšením 1440 x 3120 bodov. Napriek veľkej uhlopriečke s pomerom strán 19,5:9 sa v ruke drží veľmi dobre. Konštrukcia má na šírku iba 72 mm, takže sa pohodlne zmestí aj do ženskej dlane.

Na ovládanie jednou rukou však zabudnite. Nami testovaná tmavozelená verzia (na Slovensku sa nebude predávať) má jemne zdrsnený povrch, ktorý nezachytáva odtlačky, napriek tomu sa v ruke šmýka. Pre istejšiu manipuláciu odporúčam dokúpiť puzdro. Vypínač v pravej bočnej stene je zvýraznený červenou farbou, hore nechýba infraport na ovládanie domácej techniky. Ten je v dnešných smartfónoch skôr vzácnosťou.

Mate 20 Pro prichádza so snímačom odtlačkov zabudovaným v displeji. Kam máte priložiť prst napovie ikona, ktorá sa zobrazí na zhasnutej obrazovke. Čítačka funguje spoľahlivo a rýchlo, no ešte rýchlejšie je odomykanie tvárou. Vďaka vylepšenému 3D riešeniu a infračervenému senzoru si skener poradí aj s tmou.

Na odomknutie tvárou nepotrebujete zasvietiť displej, stačí zodvihnúť telefón. Ale na to, aby ste sa dostali aj na domácu obrazovku, musíte po odomknutí ešte slajdnúť prstom po displeji. Použitie snímača odtlačkov vás rovno dostane na úvodnú obrazovku.

Novinke nechýba Always On displej, zobrazuje však iba čas, dátum a stav batérie. Notifikácie by ste tam hľadali márne. Škoda. Na doručené správy a zmeškaný hovor vás upozorní zelená informačná dióda.

Štvorcové usporiadanie troch šošoviek fotoaparátu a LED diódy na zadnej strane bolo inšpirované svetom športových áut. Huawei spolupracoval pri vývoji fotoaparátu opäť so známou firmou Leica. Naše prvé skúsenosti potvrdzujú, že aj náročný používateľ bude s kvalitou pravdepodobne spokojný.

Novinkou je širokouhlý snímač s podporou funkcie makro. Dokáže zosnímať nielen širší záber než bežný fotoaparát, ale vytvorí ostré zábery objektov umiestnených už vo vzdialenosti 2,5 cm. Použitím režimu noc získate jasnejšie snímky, na ktorých uvidíte viac detailov. Aj bez použitia statívu.

Za kvalitné fotografie vďačí Mate 20 Pro aj výkonnému čipsetu Kirin 980, ktorý má dve samostatné jadrá NPU určené na prácu s pokročilou umelou inteligenciou. Novinkou je použitie nového formátu pamäťových kariet Nano Memory Card. Klasickú microSD kartu do slotu nevložíte.

Ďalšou inováciou je reverzné bezdrôtové nabíjanie. Stačí chrbtom k sebe otočiť dva smartfóny s podporou bezdrôtového nabíjania a Mate 20 Pro začne druhý telefón dobíjať. Nemusí ísť o značku Huawei. Pri použití dvoch modelov Mate 20 Pro sa nabíja vždy to zariadenie, ktoré má aktuálne nižšiu kapacitu batériu.

Výhodou je nielen reverzné nabíjanie, ale aj veľmi rýchle dobitie pomocou dodávanej Super Charge nabíjačky s výkonom 40 W. Z nuly na 70 % sa dobije za približne 30 minút. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe.

Cena Huawei Mate 20 Pro k paušálom ÁNO zatiaľ nebola zverejnená. Odporúčaná plná cena je stanovená na 999 eur. Podľa vizuálu na stránke Telekomu, kde si môžete novinku predobjednať, bude zrejme dostupný v čiernej farbe.

Zdroj: telekom.sk

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 19.10.2018 - 11:36

"Novinkou je použitie nového formátu pamäťových kariet nanoSD." Pokiaľ viem Nano Memory Card od Huawei nemá nič spoločné so Secure Digital (SD).

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease19.10.2018 - 13:29 Trvalý odkaz

Huawei Nano Memory Card 128GB (90MB/s) - 85,49€
SanDisk micro SDXC 128GB (100MB/s) 25~30€

Nedávno som kupoval SanDisk 400GB za 90€

Tomu sa hovorí Proprietárny Business.
Bravó Huawei :D

Lenka Ivančíková19.10.2018 - 13:33 Trvalý odkaz

jasne, opravene. :) vdaka. najhorsie je, ze to nanoSD volaju aj v Huawei SVK. Potom pisem hovadiny.

jarpo19.10.2018 - 23:45 Trvalý odkaz

Rýchlo sa učia od applu :)

Celá diskusia 5 príspevkov