Huawei Band 3 Pro - vodeodolnému fitness náramku pribudol farebný displej

Vylepšený nteligentný náramok prináša plne farebný AMOLED displej, vodeodolnosť a nový snímač tepu, ktorý teraz využíva neviditeľné infračervené svetlo.

Okrem svojho portfólia Huawei pravidelne aktualizuje aj svoje nostitelné príslušenstvo. Nová generácia Huawei Band 3 Pro tak nahrádza minuloročný model, o ktorom sme písali v článku Huawei Band 2 Pro: vodeodolný fitnes náramok s GPS.

Hlavná zmena sa týka displeja, ktorý ponúka mierne väčšiu 0,95-palcovú uhlopriečku, no hlavne je plne farebný, vďaka použitiu AMOLED technológie.

Technické parametre:

Rozmery: 45 x 19 x 11 mm, hmotnosť 25 gramov, šírka remienka 16,5 mm, dĺžka remienkov 92 a 120 mm, 0,95-palcová AMOLED obrazovka s rozlíšením 120 x 240 bodov, mikroprocesor Apollo 3, RAM 384 KB, ROM 1 MB, Flash 16 MB, GPS, infračervený senzor nosenia na ruke, akcelerometer, snímač tepu srdca, 100 mAh batéria, odolnosť voči vode 5 ATM, Bluetooth 4.2

Druhou zaujímavou zmenou využitie infračervených senzorov na meranie tepovej frekvencie. Snímače tepu nie sú žiadnou novinkou, no väčšina z nich využíva optické snímače, ktoré pri meraní produkujú rýchlo blikajúce viditeľné svetlo. Huawei Band 3 Pro by vás a vaše okolie v tme takto rušiť nemal.

Okrem pohybových aktivít, počtu krokov a spálených kalórií náramok meria tiež dĺžku a kvalitu spánku prostredníctvom technológie TruSleep 2.0, ktorá by mala ponúknuť aj pár tipov na jeho zlepšenie. Hodinky Huawei Watch GT sú v tomto smere pokročilejšie, ponúkajú totiž TruSleep vo verzii 3.0.

Huawei Band 2 Pro si budete môcť kúpiť v troch farebných verziách so silikónovým remienkom: čiernej, modrej a zlatej. remienok ale naďalej nie je používateľsky vymeniteľný a pri jeho poškodení alebo opotrebovaní môžete mať problém.

Zabudované GPS dokáže zaznamenávať trasu bežeckých tréningov až počas 7 hodín, kým sa úplne vybije 100 mAh batéria. Softvér bude váš beh vyhodnocovať a odhadne hodnoty VO2Max aj dobu regenerácie. Plavci sa spoľahnú na vodeodolnosť podľa špecifikácie 5 ATM (tlak vody ekvivalentný tlaku 5 atmosfér) a vyhodnocovanie kvality záberu či SWOLF skóre.

Cez dotykový displej dokážete prezvoniť spárovaný smartfón, diaľkovo aktivovať spúšť jeho fotoaparátu alebo odmietnuť prichádzajúcic hovor. Identitu volajúceho a náhľad doručených správ uvidíte priamo na náramku.

O výdrži pri bežnom používaní sa výrobca nikde nezmieňuje. Predchodca s rovnakou batériou sľuboval až 21 dní. Jeho monochromatický displej by mal byť teoreticky úspornejší než tohtoročný farebný AMOLED. Band 2 Pro mal ale energeticky náročnejšie GPS, trasu totiž dokázal zaznamenávať iba 3,5 hod. Pracovali by sme teda s odhadom 7-10 dní, ak budete využívať meranie tepu na pravidelnej báze.

Oficiálna cena by mala byť 99 eur.

Živé fotografie:

Diskusia k článku:

Začať diskusiu