Huawei Watch GT

Zaujímavé smartwatch ponúknu 1,39'' AMOLED displej, meranie tepu, GPS, odolnosť voči vodea a reálnu výdrž až 14 dní.

Základné parametre:

OS: LiteOS

chipset: Cortex-M4

procesor: Dual-chip, ARM

grafický procesor: ???

rozmery: 47 x 47 x 10,6 mm

hmotnosť: 46 gramov (bez remienka)

displej: 1,39'', AMOLED, 454 x 454 b. (kruh s priemerom 454 px a zobrazením 206116 px), 326 ppi, DLC (diamond-like carbon) povlak

fotoaparát: nie

pamäť: 128 MB + 16 MB RAM

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.2, NFC,

ostatné: GPS, Glonass, zvýšená odolnosť voči vode (5 ATM / 50 M), snímač tepu srdca, akcelerometer, kompas, barometer, senzor osvetlenia

batéria: 420 mAh, bezdrôtové nabíjanie (kolíska), výmena v servise

Neobsahuje/nepodporuje: pamäťové karty, microUSB, USB-C,

Cena a dostupnosť: 199 € (silikónový remienok), 249 eur (kožený remienok) / neznáma

Zaujímavé odkazy:

Recenzia: Huawei Watch 2 - mini mobil na zápästie (29. 1. 2018)

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Zdá sa, že Huawei si nerobí ťažkú hlavu z neúspechu inteligentných hodiniek s operačným systémom Android Wear, ktorý mimochodom poháňa aj jeho vlaňajšie Watch 2. Z modelu Watch GT vyhádzal všetok energeticky nenažraný hardvér, pridal reprezentatívnejší vzhľad a výsledkom je recept, ktorý naozaj môže zaujať.

Smartwatch Huawei Watch GT poháňa úsporný ARM čipset Cortex-M4 a operačný systém LiteOS. Ide o open-source platformu vyvinutú Huaweiom, ale prispôsobenú aj pre budúce IoT (internet of things) zariadenia ako smart parkovacie senzory, merače a snímače intenzity osvetlenia v uliciach.

Aj vďaka nemu majú údajne dostiahnuť teoretickú výdrž až 30 dní. To je samozrejme údaj pri obmedzení všetkých inteligentných funkcií, no aj pri povolenom meraní tepu a cvičení 90 minút do týždňa má ich 420 mAh batéria vydržať 14 dní.

Ak povolíte aj GPS aj sledovanie srdcovej frekvencie a vyrazíte napríklad na dlhú horskú túru, zhasnú po 22 hodinách prevádzky.

Watch GT dostali oproti Huawei Watch 2 telo z nehrdzavejúcej ocele, dostupnej v čiernej alebo striebornej farbe. Rám, teda priestor s vygravírovanými číslicami pre virtuálnu sekundovú a minútovú ručičku, je z keramiky.

Centrom bude kruhový 1,39-palcový AMOLED displej s priemerom 454 pixelov. Má ho chrániť špeciálne DLC (diamond-like carbon) povlakovanie. Či bude odolnejšie, alebo naopak náchylnejšie na poškriabanie než tradičné safírové sklíčka všetkých lepších analógových hodiniek, netušíme.

Funkcie hodiniek si zrejme nerozšírite dodatočne stiahnutými aplikáciami, pri pohľade na ponuku pre Watch OS v Google Play alebo OS Tizen v Galaxy Store ale to isté môžeme tvrdiť aj o ich najväčších konkurentoch. Výnimkou sú Apple Watch s naozaj prepracovanou ponukou kvalitných aplikácií v App Store.

Aj tak ale Huawei Watch GT ponúknu snímanie tepovej frekvencie, GPS, fitness trénera s ukazovateľom aeróbneho a anaeróbneho pásma, VO2Max a záznam prejdenej trasy. Plavci ocenia trénera kvality záberov a počítanie SWOLF skóre, cyklisti akumuláciu nastúpaných a naklesaných metrov.

Technológia TruSleep 2.0 dokáže merať spánok a ponúknuť až 200 návrhov na jeho skvalitnenie. Samozrejmosťou je počítanie krokov a zobrazovanie notifikácii zo smartfónov s Androidom alebo iOS cez Bluetooth. Hodinky majú tiež NFC, na bezkontaktné platby ho ale u nás určite nevyužijete.

Videorecenzia

Ich základná cena s čiernym, zeleným alebo šedým silikónovým náramkom má byť príjemných 199 eur. Za 249 eur dostanete remienok s koženou hornou stranou, spodná ale bude naďalej z plastu. Počítajte s tým, že do vody, aby ste otestovali vodeodolnosť pri tlaku 5 ATM, budete môcť ísť len s plne silikónovými verziami. Zdá sa však, že remienky by mohli ísť ľahko vymeniť za vlastné.

Doplnené 1. 4. 2019:

K dvom verziám Classic a Sport pribudol v apríli model Active v žiarivej oranžovej alebo tmavo zelenej farbe s odporúčanou cenovkou 229 eur.

Živé fotografie:

Diskusia k článku:

Ondrej Novotný01.08.2019 - 10:08 Trvalý odkaz

v teste je uvedene ze hodinky podporuju NFC, hodinky uz mam asi pol roka a v hodinkach som tuto funkciu vobec nenasiel....

dufi cek01.08.2019 - 16:40 Trvalý odkaz

In reply to by Ondrej Novotný

Z textu článku:"Hodinky majú tiež NFC, na bezkontaktné platby ho ale u nás určite nevyužijete."

Celá diskusia 2 príspevky