Nový level lenivosti: nekonečné skrolovanie Instagramu možno nahradí ťukanie na obrazovku

Sociálna sieť testuje novinku, ktorá by nahradila tradičné skrolovanie fotografiami od vašich priateľov. Novým ovládacím prvkom má byť poklepanie. Išlo by o podobný princíp, ako pri prepínanie medzi Stories.

Instagram sa v poslednom čase zameriava na zlepšenie a zjednodušenie používania svojich služieb a úpravy tradičných funkcií. Naposledy zaviedol QR kódy, ktoré zastupujú štandardné vyhľadávanie používateľov a fungujú ako virtuálne vizitky. Zmena má čakať aj ďalšiu základnú súčasť, ktorou je skrolovanie príspevkami.

Podľa najnovších informácií má sociálna sieť testovať nový ovládací prvok. Je ním poklepanie, ktorým sa presuniete na ďalší príspevok namiesto toho, aby ste museli skrolovať. V praxi by zrejme išlo o podobný princíp, akým sa prepíname medzi príbehmi. Novinka sa už prostredníctvom aktualizácie mala objaviť aj u niektorých používateľov.

Zatiaľ nie je jasné, či sa funkcia dostane aj do finálnej podoby a bude pevnou súčasťou tejto rýchlo rastúcej sociálnej siete. Na oficiálne informácie si ešte počkáme.

Zdroj: bgr.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu