EMUI 9.0 prichádza na modely radu P20 a Mate 10

Najnovšia verzia používateľského prostredia prináša ešte jednoduchšie ovládanie, nové funkcie a rýchlejšie spúšťanie aplikácií.

Známe používateľské prostredie prichádza v novej verzii EMUI 9.0, pričom číslovanie bolo zosúladené s označením najnovšieho Androidu 9.0 Pie.

Prvá verzia EMUI uzrela svetlo sveta v roku 2012 a na jej vývoji Huawei nepretržite pracuje už šesť rokov. Každá nová verzia má byť pre používateľov prívetivejšia a uľahčiť používanie smartfónu.

Pri vývoji EMUI 9.0 tvorcovia vo veľkom čerpali z prírody. Vyzváňacie tóny boli inšpirované známymi zvukmi zo skutočného sveta, nové sú tiež dizajnové prvky používateľského rozhrania, ktoré využívajú prírodné scenérie v predvolených portrétoch volajúceho. Novinka je zároveň podľa výrobcu jedným z najkomplexnejších softvérových systémov súčasnosti.

Vylepšená navigácia v systéme umožňuje ovládanie gestami a rôzne súvisiace funkcie v EMUI 9.0 používajú rovnaký dizajnový jazyk, takže ovládanie zariadenia by malo byť oveľa intuitívnejším. Súčasťou novej verzie je funkcia HiVision, ktorá umožňuje rozpoznať významné pamiatky či slávne umelecké diela. Stačí zamieriť fotoaparátom smartfónu na objekt a používateľ dostane potrebné informácie.

Podarilo sa tiež zredukovať počet položiek v systéme o 10 % z pôvodných 940 na 843. Teraz si môžete napríklad namiesto jednotlivého nastavenia GPS, WLAN a lokalizačných služieb, nastaviť všetky tieto funkcie naraz, bez zbytočného preklikávania sa.

Najnovšia verzia prináša aj druhú generáciu technológie GPU Turb 2.0. Dokáže zdokonaliť dotykové ovládanie v hrách a funguje v spolupráci s funkciou App Assistant, vďaka čomu by malo byť hranie mobilných hier ešte plynulejšie.

EMUI 9.0 je teraz k dispozícii pre modely Huawei P20 Pro, Huawei P20, Huawei Mate 10 Pro a Huawei Mate 10. Očakáva sa, že mnohé ďalšie modely Huawei dostanú update do konca kalendárneho roka.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu