Na jeden záber: Xiaomi Mi 8

Top model čínskeho výrobcu má polovičnú cenovku než niektorí konkurenti. Pokiaľ nepotrebujete plnohodnotnú vodeodolnosť, jemný QHD displej ani bezdrôtové nabíjanie, môžete byť spokojní.

Xiaomi Mi 8 ponúka tak ako všetky vlajkové lode výrobcu špičkové parametre a dostupnú cenu. Sklenená konštrukcia s hliníkovým rámom ukrýva výkonný čipset Snapdragon 845, až 8 GB operačnú pamäť RAM a kúpiť si môžete model s 256 GB úložným priestorom. Kapacita vnútorného priestoru by mala byť pre vás pri kúpe dôležitá, Mi 8 totiž nepodporuje pamäťové karty.

Predná strana patrí 6,21-palcovému AMOLED displeju s pomerom strán 18,7:9 a Full HD+ rozlíšením 1080 x 2248 pixelov. Nad operačným systémom Android Oreo beží najnovšia verzia používateľskej nadtavby MIUI 10, ktorá je medzi používateľmi obľúbená pre rozšírené možnosti nastavení, doplnkové funkcie a ovládanie telefónu gestami.

Odblokovanie telefónu rozpoznaním tváre po nastavení slovenčiny a Slovenska nefunguje, treba zvoliť región India. Telefón ale môžete odomykať čítačkou odtlačkov v zadnej stene. V recenzii s názvom Xiaomi Mi 8 - prvá liga, tras sa sme pochválili AMOLED displej s Always-on funkciou, šikovnú nadstavbu aj možnosť rozsvietiť displej poklepaním a zodvihnutím.

Na tele Xiaomi Mi 8 nenájdeme 3,5 mm jack, redukcia nie je ani súčasťou balenia. Pokiaľ chcete používať svoje obľúbené slúchadlá s audio jackom, redukciu si budete musieť dokúpiť. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu