16. októbra spoznáme nový smartfón Nokia s optikou Zeiss

O týždeň bude mať v Pekingu premiéru ďalší model Nokie. Prinesie duálny fotoaparát s optikou Zeiss. Pravdepodobne pôjde o model X7, v Európe pomenovaný 7.1 Plus.

Na čínskej sociálnej sieti Weibo pribudla na účte Nokie upútavka na pripravovanú novinku. Stredobodom pozornosti vizuálu je duálny objektív s optikou Zeiss a nočné mesto. Môže to naznačovať, že fotoaparát by mohol ponúknuť dobré výsledky aj pri snímaní v zhoršených svetelných podmienkach.

Predstavenie novinky je naplánované na 16. októbra v Pekingu. Viac sme sa z oficiálneho zdroja nedozvedeli. Na čínskom trhu by malo ísť o ďalší smartfón série X, konkrétne Nokiu X7, pre európsky trh by mal mať označenie Nokia 7.1 Plus.

Len pred pár dňami prišla Nokia 7.1, ktorá sa takisto pýši optikou Zeiss a dvomi fotoaparátmi vzadu. Hlavný s 12-megapixelovým rozlíšením dostal clonové číslo f/1.8. Podrobne sme sa Nokii 7.1 venovali v základnom infe.

Od pripravovanej Nokie X7 (7.1 Plus) sa očakáva 6,18-palcový displej s pomerom strán 19:9, Full HD+ rozlíšenie 1080 x 2246 bodov, Snapdragon 710, až 6 GB RAM, zadný duálny fotoaparát tvorený 12 Mpix a 13 Mpix snímačom, predná 20 Mpix kamera a 3400 mAh batéria. Špecifikácie odhalil certifikačný úrad Tenaa.

weibo.com/nokiaphones

Diskusia k článku:

Začať diskusiu