Facebook Lite prichádza aj na iOS

Odľahčenú verziu aplikácie ocenia najmä majitelia starších iOS zariadení. Je šetrnejšia na pamäť, spotrebuje menej dát aj energie. Zatiaľ je k dispozícii len vo vybraných regiónoch.

Klasická verzia Facebooku sa stáva čoraz náročnejšou. Pribúdajú nové funkcie a rôzne vylepšenia, ktoré potrebujú viac pamäte, väčší dátový balíček a výkonnejší smartfón. Nie každý má o tieto funkcie záujem.

Z toho dôvodu vznikla aplikácia Facebook Lite. Odľahčená verzia sociálnej siete poslúži majiteľom so slabšou hardvérovou výbavou a nízkou kapacitou pamäte.

Je vhodná vtedy, keď máte starší telefón alebo pomalé internetové pripojenie v 2G pokrytí. Po Androide teraz prichádza aj na iOS, kde je zatiaľ dostupná len vo vybraných regiónoch. Inštalačný balíček má len 5 MB. Aplikácia je navrhnutá tak, aby spotrebovala výrazne menej dát a energie. Facebook s ňou cieli hlavne na rozvíjajúce sa trhy, kde sú dáta v porovnaní so zvyškom sveta drahšie.

Obmedzenú dostupnosť mala aj aplikácia Messenger Lite, ktorá však v apríli minulého roka dorazila aj do slovenského Google Play. Preto je možné, že sa k nám neskôr dostane aj Facebook Lite pre iOS.

Zdroj: Facebook

Diskusia k článku:

Začať diskusiu