LG Watch W7

Hybridné hodinky kombinujú klasické analógové ručičky a Quartz strojček s 1,2'' LCD displejom poháňaným systémom WearOS. Výhodou je elegantný vzhľad, mínusom chýbajúce GPS, NFC aj senzor tepu srdca.

Základné parametre:

OS: WearOS

chipset: Qualcomm Snapdragon Wear 2100 Platform

procesor: APQ8009, štvorjadrový, 4 x 1,2 GHz

rozmery: 45 x 45 x 12,0 mm

hmotnosť: 80 gramov

displej: 1,2'' (30 mm), LCD, 360 x 360 b. (kruh s priemerom 360 px a zobrazením 101 736 px), 300 ppi

fotoaparát: nie

pamäť: 4 GB + 768 MB RAM

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 b,g,n, USB-C (2.0) cez Pogo piny

ostatné: Quartz strojček, dve analógové ručičky, zvýšená odolnosť voči vode (IP68), akcelerometer, gyroskop, barometer, výškomer

batéria: 240 mAh, výmena v servise

Neobsahuje/nepodporuje: SIM karta, GPS, NFC, pamäťové karty, fotoaparát, snímač tepu srdca

Pravdepodobná cena a dostupnosť: od 449,99 dolárov (cca 392 eur) / v USA 14. októbra 2018

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Spolu so smartfónom V40 ThinQ predstavilo LG aj inteligentné hodinky Watch W7. Kým mobil sa môže hrdiť prémiovou výbavou, hardvérová špecifikácia hodiniek až tak nadšené ohlasy nevyvolala.

Watch W7 razia trochu odlišný prístup než napríklad nové Samsung Galaxy Watch. Môžeme ich označiť ako "hybridné", základ totiž tvorí dvojica klasických analógových ručičiek poháňaných Quartz strojčekom. Sekundový ukazovateľ im chýba. LG túto časť vyvinula spolu so švajčiarskou spoločnosťou Soprod SA.

Ak by ste sa rozhodli používať len mechanickú časť, na jedno nabitie by mali vydržať viac než tri mesiace (100 dní).

Pod ručičkami nájdeme kruhový LCD displej reagujúci na dotykové gestá s priemerom 360 pixelov (rovnako ako pri Samsung Galaxy Watch), poháňaný starším procesorom zo série Wear 2100 od Qualcommu a operačným systémom WearOS od Googlu. Qualcomm pritom výrobcom ponúka už aj novšiu generáciu Snapdragon Wear 3100.

Malá obrazovka má priemer 1,2 palca, teda približne 30,48 mm. K šírke displeja na zápästí si budete musieť pripočítať ešte obal hodiniek z nerezovej ocele. Hmotnosť dosahuje 80 gramov a výška 12 milimertov.

Hodinky LG Wear W7 disponujú 4 GB úložiskom pre aplikácie a pravdepodobne tiež hudbu, RAM má veľkosť 768 MB. Chýba im však GPS, slot na SIM kartu aj podpora NFC pre bezkontaktné platby. Na navigáciu vám bude musieť stačiť kompas, výškomer a barometer, pripojenie k internetu zas zabezpečí permanentné spojenie so smartfónom cez Bluetooth 4.2.

Špecifikácie výrobcu uvádzajú, že sú vode a prachu odolné podľa špecifikácie IP68 (1,5 m pod hladiou počas 30 minút).

Hybridné spojenie smartwatch a klasického analógového strojčeka vyzerá mimoriadne elegantne, v praxi ale môže byť problém s čitateľnosťou textu na displeji pod ručičkami. Jedno z tlačidiel na boku preto slúži na dočasné vyrovnanie ich polohy.

Batéria s kapacitou 240 mAh by mala "smart" časti s WearOS zaručiť výdrž dva dni. Po tomto čase už displej kvôli nízkemu napätiu zhasne, no analógové ručičky by sa mali točiť ešte 3 až 4 dni. Batériu nabijete cez śpeciálnu kolísku a sériu pinov v spodnej časti.

Watch W7 trh v USA prídu 14. októbra za cenu 449,99 dolárov (v prepočte cca 392 eur), v jedinom farebnom vyhotovení s gumovým náramkom. Termín začiatku predaja v Európe zatiaľ nepoznáme.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu