Google Pixel 3 a Pixel 3 XL príde už o pár dní, dizajn sa príliš nezmení

Nové smartfóny Pixel by opäť mali doraziť v dvoch veľkostiach. Ich vzhľad podľa posledných únikov zostane takmer nezmenený, zaujať teda môže hlavne operačný systém Android P a ovládanie gestami.

Nová generácia smartfónov Google Pixel 3 má byť predstavená už 9. októbra. Reklamné materiály a obrázky sa preto dostávajú k čoraz viac partnerom, odkial zrejme unikajú na verejnosť.

Youtube kanál MySmartPrice ukázal video so základným ovládaním Androidu 9 Pie, na ktorom vidíme zmenené ovládanie samotného operačného systému.

Z trojice klasických tlačidiel v dolnej lište zostala iba malá ikona pre krok späť. Prepínanie posledných spustených aplikácií a návrat na domácu obrazovku obsluhujú gestá, podobne ako na iPhone X a novších smartfónoch od Apple.

Google si svoje smartfóny Pixel navrhoval sám, na výrobu však potreboval partnerov. Prvú generáciu preň vyrábalo HTC, ktoré produkovalo aj Pixel 2. Dodávky väčšieho Pixelu 2 XL už zabezpečovalo LG. Teraz by mala byť situácia iná a výrobu podľa nákresov internetového giganta plne zabezpečia čínske továrne Foxconnu.

Ak ste si na videu všimli aktiváciu Asistenta Google po silnejšom stlačení rámu ako na drahších smartfónoch HTC, vysvetlenie môže ponúknuť náš článok Google dokončil obchod a vo svojom tíme privítal inžinierov z HTC.

Záujemcom o predčasné úniky renderov dobre známy redaktor Evan Blass na svojom twitterovom účte ukázal porovnanie údajných podôb Pixelu 3 a Pixelu 3 XL. Vidíme na ňom stereo reproduktory a duálnu prednú kameru. Zaujímavosťou je, že kontroverzný výrez ponúka len väčší model.

Vzadu je len jeden objektív fotoaparátu, no o rozmazávanie pozadia sa nepochybne bude starať inteligentný softvér a výkonný procesor.

Aby toho nebolo málo, len pred pár hodinami sa na YouTube objavil plne funkčný Pixel 3 XL v klasickom hands-on videu. Ak nerozumiete po rusky, nezabudnite si zapnúť anglické titulky.

Zdá sa, že dizajn nových Pixelov sa od predchádzajúcej generácie veľmi líšiť nebude a jediným výstrelkom zostanú pestrofarebne namaľované výpínače. Fanúšikovia týchto modelov ale môžu nepochybne tvrdiť, že hlavným benefitom môže byť skôr perfektne optimalizovaný operačný systém a rýchle aktualizácie.

Dostupnosť noviniek na Slovensku bohužiaľ opäť nemusí byť ideálna. Google totiž Pixely zvykol predávať oba v niektorých krajinách a priamo cez svoj obchod Google Play.

Zdroj: Androidpolice.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu