Na jeden záber: Nokia 8110 4G

Na tohtoročnej barcelonskej výstave MWC budil "banán" od Nokie pozornosť. Nielen žltým prevedením, ale aj dizajnom. Čo ponúka oživená legenda, sa dozviete z redakčného videa.

Jemne zaoblená plastová konštrukcia ukrýva výbavu low-endu a mala by odolať jemnému ošplechnutiu vodou. Po vysunutí krytu, ktorým môžete prijať aj ukončiť hovor, sa odhalí tlačidlová alfanumerická klávesnica.

Použitý operačný systém KaiOS vychádza z Firefox OS a v menu nechýba Facebook, Twitter, Google Mapy ani obľúbená hra Had. Ďalšie aplikácie sa dajú stiahnuť z obchodu.

Ako názov napovedá, telefón zvládne prácu v LTE sieti a podporuje aj prenos hlasu cez dáta - VoLTE. Na internet sa pripojíte aj cez Wi-Fi, no podľa našich skúseností nie je veľmi spoľahlivé. Mínusom je 2,4'' displej s nízkym rozlíšením a slabou čitateľnosťou na slnku.

Lákadlom je batéria s 1500 mAh kapacitou. Je vyberateľná a vzhľadom na hardvérovú výbavu, o ktorej sa podrobne dočítate v našom základnom infe, vám ponúkne takmer 2-týťdňovú výdrž na jedno nabitie.

Kolegovi Matejovi, ktorého recenziu si môžete prečítať v článku Nokia 8110 4G - retro s aktívnym krytom klávesnice, vydržala desať dní.

Čo si o Nokii 8110 4G myslí kolega Richard, sa dozviete z jeho videorecenzie.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu