Snapdragon Wear 3100: tri režimy a nižšia spotreba batérie

Nový procesor pre chytré hodinky ponúkne vylepšenú výdrž batérie aj podporu troch režimov. Ambientný zobrazuje štandardné hodinky, športový je určený pre aktívne žijúcich ľudí a tradičný sa zameriava na čo najnižšiu spotrebu batérie.

Qualcomm predstavil nástupcu staršieho procesora, ktorý je určený pre nositeľné zariadenia. Snapdragon Wear 3100 a je zameraný najmä na zlepšenie výdrže batérie.

Podľa výrobcu by malo ísť o 4 až 12 hodín viac než v prípade predchodcu. Výdrž je však závislá od konkrétnych hodiniek, typu displeja, kapacity batérie a celkovej výbavy.

Novinkou je aj podpora troch režimov. Ambientný zobrazuje štandardné hodinky s podporou notifikácií, animácií, 16 farieb a vylepšeného jasu. Športový je zameraný na ľudí s aktívnym životným štýlom a pripravený na aktivity ako ultramaratón, plávanie na dlhé vzdialenosti, cyklistiku alebo horskú turistiku.

Samozrejmosťou je GPS a monitor srdcového tepu. Tradičný režim je navrhnutý tak, aby mohli hodinky spotrebitelia využívať čo najdlhšie vďaka zvýšenej úspore energie. Čipset ponúkne štyri jadrá s výkonom 1,2 GHz, ktoré však stále využívajú staršiu architektúru ARM Cortex-A7.

K dispozícii bude v troch variantoch s Bluetooth a Wi-Fi, s GPS alebo s LTE pripojením. Qualcomm ho odberateľom začína odosielať už dnes. Medzi prvých zákazníkov patria firmy Fossil Group, Louis Vuitton a Montblanc.

Zdroj: Qualcomm

Diskusia k článku:

Začať diskusiu