Na jeden záber: Samsung Galaxy A6+

Väčší súrodenec tohtoročnej áčkovej série láka na 24-megapixelový predný fotoaparát a 3500 mAh batériu. Nevýhodou je pomalý procesor a starý microUSB konektor.

Rad Galaxy A patril u Samsungu ešte do minulého roka k prémiovej strednej triede, ktorá ponúkala elegantný dizajn, vodeodolnú konštrukciu a vydarené fotoaparáty. Tento rok prišli dva modely série A6. Prevzali dizajn nižšej série Galaxy J, prišli o vodeodolnosť aj USB-C konektor.

Väčší z nich, 6-palcový Galaxy A6+, má len o 40 eur vyššiu cenovku než menší 5,6'' súrodenec, ktorého recenziu si môžete prečítať v článku s názvom Samsung Galaxy A6 - jéčkový model v áčkovej sérii.

Ponúka oveľa lepšiu výbavu, väčší displej s vyšším rozlíšením, silnejší procesor, duálny fotoaparát a silnejšiu batériu. V recenzii nájdete nielen podrobné postrehy z používania, ale aj fotografie obidvoch modelov vedľa seba.

Kolega Matej, ktorý Galaxy A6+ testoval, pochválil pekný natiahnutý Full HD+ displej s funkciou Always on (Galaxy A6 ju nemá), dlhú výdrž batérie na jedno nabitie aj odomykanie tvárou. Nemusíte tak používať čítačku odtlačkov umiestnenú na zadnej strane pod objektívmi fotoaparátov. Ich kvalita príjemne prekvapila a zahanbiť sa nedala ani predná 24 Mpix kamera. V článku Takto fotí Samsung Galaxy A6+ nájdete skúšobné snímky aj videá. Posúďte sami.

Sklamím bola absencia vodeodolnosti, použitie staršieho microUSB konektora a celkový chod smartfónu bol pomalší, než by si 350-eurový model zaslúžil. Kombinácia Snapdragonu 450 a 3 GB operačnej pamäte RAM zjavne na rýchle reakcie nestačila.

Kompletné špecifikácie sa dočítate v našom základnom infe a ako zapôsobil na kolegu Richarda, sa dozviete z nášho redakčného videa.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu