Alcatel 1X na Slovensku

V slovenských obchodoch sa začal predávať lacný smartfón s cenovkou tesne pod sto eur, natiahnutým 5,3'' displejom a operačným systémom Android Oreo v Go edícii.

Alcatel 1X mal svoju premiéru na tohtoročnej výstave MWC v Barcelone. Pozreli sme si ho na stánku výrobcu, a tak v základnom infe nájdete nielen podrobné špecifikácie, ale aj živé fotografie.

Novinka zaujme zadným krytom s povrchovou úpravou, ktorá pripomína semiš. Nemusíte sa tak obávať mastných odtlačkov, škrabancov, ani náhodného vyšmyknutia z ruky kvôli klzkej konštrukcii.

Novinka dostala 5,3-palcový displej s pomerom strán 18:9, rozlíšením 480 x 960 bodov, štvorjadrový procesor od MediaTeku, 16 GB úložisko a 1 GB operačnú pamäť. Zadný 8 Mpix fotoaparát dokáže nahrávať videá vo Full HD rozlíšení, predná 5 Mpix kamera zvládne len HD video. Obidvom fotoaparátom nechýba LED blesk.

Operačný systém Android Oreo v Go edícii, ktorý beží v 1X, je navrhnutý pre smartfóny so slabou výbavou a optimalizovaný tak, aby aj lacné smartfóny fungovaly plynulo.

Aplikácie Google, Mapy, YouTube, Mail, Asistent a iné zaberajú v pamäti telefónu výrazne menej miesta než pri bežnej verzii a sú prispôsobené pre používanie s málo výkonným hardvérom.

Alcatel 1X je na Slovensku dostupný v čiernej a modrej farbe za odporúčanú cenu 94,99 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu