EVOLVE Phantom

ZÁKLADNÉ INFO o low-ende Odolný mobilný telefón s certifikátom IP57, uhlopriečkou 1,4'', Bluetooth, FM rádiom a svietidlom.

Základné parametre:

konštrukcia: klasická, odolná IP57

OS: vlastný

procesor: ???

frekvencie: GSM 900 / 1800 / 1900 MHz,

rozmery: 111 x 49 x 20 mm,

hmotnosť: 86 gramov (zistená: ???),

displej: TFT, ??? farieb, uhlopriečka 1,44'' (36 mm)

fotoaparát: ,-

pamäť: do 500 kontaktov

správy: SMS, MMS,

globálny prenos dát: GPRS, EDGE,

lokálny prenos dát: Bluetooth, microUSB,

hudba: FM rádio,

ostatné: Java, budík, kalendár, úlohy, svietidlo,

batéria: Li-Ion 650 mAh

výdrž: do 3 h hovoru / do 130 h pohotovosti

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: v predaji za približne 85 eur

Neobsahuje/nepodporuje:

fotoaparát, UMTS, HSPA, Wi-Fi, HDMI, DLNA, multitasking, videohovor, minimalizácia aplikácií, GPS, prehliadač dokumentov, MP3 prehrávač, 3,5 mm jack

Softvérová verzia testovaného telefónu:

zatiaľ netestovaný

Obsah balenia:

telefón, batéria, nabíjačka, kábel, dokumenty.

Odolný mobilný telefón EVOLVE Phantom je prvý telefón na svete, ktorý pláva na vodnej hladine a nepotopí sa. Certifikácia IP57 znamená, že jeho telo je vodotesné, úplne odolné voči prachu, nečistotám a vydrží aj pád z výšky 1,6 m. Telefón zvládne všetky základné funkcie: hovor, prijímanie a posielanie SMS a MMS správ, nájdeme tu budík, kalendár, úlohy, kalkulačku, aj dve predinštalované hry. Nechýba Bluetooth a FM rádio, poteší zabudované svietidlo. K počítaču sa pripojí cez miniUSB konektor.

Odolné pogumované telo má klasickú konštrukciu s farebným 1,44-palcovým displejom, pod ktorým je veľké štvorsmerové ovládacie tlačidlo, dve kontextové a klasické zelené a červené slúchadlo. Na zadnej strane je umiestnený veľký reproduktor, fotoaparát v tomto type telefónu nenájdeme. Oranžové kryty skrutiek tu pôsobia ako dizajnový prvok. V pravej bočnej strane je krytý microUSB konektor, ktorý slúži aj na nabíjanie telefónu. V hornej stene je otvor na pútko a LED dióda, ktorá plní funkciu svietidla. Tá sa zapína stlačením štvorsmerového tlačidla pod displejom smerom hore.

EVOLVE Phantom je napriek svojej slabej hardvérovej výbave zaujímavou alternativou pre ľudí, ktorí sa často dostávajú do situácií, v ktorých klasický mobilný telefón nemá veľkú šancu na "prežitie". Predáva sa za cenu okolo 85 eur.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 05.10.2011 - 02:00

patkan: "AŽ" 130 hodin ??? si robia srandu ???

anonymous06.10.2011 - 15:22 Trvalý odkaz

to je jedno: "...baterie s napětím 650 mAh..."
Fakt dobré... ale určite nájde svojich užívateľov...

anonymous07.10.2011 - 13:10 Trvalý odkaz

Fallon: Tento mobil si určite nájde svojích používateľov, popravde zišiel by sa aj mne, minulý víkend keď som utopil svoj Sony Ericsson W595, nech mu je zem ľahká :)

anonymous07.10.2011 - 17:14 Trvalý odkaz

schuflo: určite by som odporučil zákazníkovi investovať "iba" o 20 € viac a zakúpiť si samsung xcover 271, ktorý ponúkne používateľovi viac, ako email, kompas či gps a v neposlednom rade oveľa silnejší akumulátor. Ale len odporúčam, rozhodnutie je na zákazníkovi....

Celá diskusia 8 príspevkov