GPU Turbo dostane ešte tento rok 13 modelov Huawei

Funkcia GPU Turbo, ktorá smartfónu pridáva výkon najmä pri hraní hier, bude dostupná nielen pre tohtoročné novinky, ale aj na takmer dva roky starú sériu Mate 9.

Huawei zareagoval na rastúci dopyt po lepšom a rýchlejšom grafickom spracovaní a pre vybrané zariadenia pripravil nový upgrade - GPU Turbo. Týka sa to aj dcérskej značky Honor. Tohtoročná vlajková loď Honor 10 dostala aktualizáciu už začiatkom augusta, pričom na update EMUI, ktorého súčasťou je nová technológia GPU Turbo, sa môžu tešiť napríklad aj majitelia Honoru 9 Lite alebo lacného Honoru 7X.

Huawei si pre update vybral trinásť modelov. Ich názov a dátum spustenia aktualizácie nájdete v nasledujúcej tabuľke:

Aktualizácia je od augusta dostupná pre modelový rad Huawei P20 a P20 Pro, pre smartfóny Huawei Mate 10, Mate 10 Pro a Mate RS. Ostatné modely sa dočkajú spustenia v priebehu septembra a novembra tohto roka.

Optimalizácia GPU Turbo má zaistiť lepší herný zážitok aj majiteľom telefónov z dostupnejších cenových tried, a to bez nutnosti kupovať nový telefón s výkonnejším hardvérom. Zatiaľ ju ale využijete iba pri dvoch hrách: PUBG MOBILE a Mobile Legends: Bang Bang. Ďalšie tituly majú pribudnúť čoskoro.

Zvýšenie výkonu by malo mať pozitívny vplyv aj na aplikácie využívajúce virtuálnu a rozšírenú realitu a rôzne zábavné aplikácie.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu