Telekom: TOP5 najpredávanejších smartfónov a tabletov v júli

Do top päťky najžiadanejších smartfónov sa v júli prebojovala novinka od Motoroly radu G6. Prvenstvo si drží bestseller od Samsungu a už tradične má v tabuľke silné zastúpenie Huawei.

V rebríčku najpredávanejších smartfónov sa v júli objavili tri novinky. Dva lacné Huaweie a Motorola Moto G6 Play s natiahnutým Full HD+ displejom a silnou 4000 mAh batériou. Celkovo sa v rebríčku nachádzajú traja výrobcovia. Samsung a Lenovo majú po jednom zástupcovi, Huawei napriek tomu, že sa nestal víťazom, valcuje počtom umiestnených smartfónov.

Na prvom mieste sa opäť nachádza u zákazníkov stále obľúbený Samsung Galaxy J5 (2017), ktorý láka na dobrý pomer cena / výkon a najmä slušné fotoaparáty. Dvojkou sa stala už spomínaná Motorola Moto G6 Play, ktorej k umiestneniu pravdepodobne pomohla aj akciová cenovka. Huawei P20 Lite si o jednu priečku pohoršil a patrí mu tretie miesto.

Novinkami v tabuľke sú Huawei P smart a Huawei Y6 2018, ktorí sa nachádzajú na štvrtom a piatom mieste. Obidva ponúkajú moderný displej s pomerom strán 18:9, odomykanie tvárou, 13 Mpix fotoaparát a 3000 mAh batériu.

Nasledujúci zoznam je doplnený o cenu telefónu, ktorá platí pre paušál ÁNO M s mesačným poplatkom 20 €.

TOP5 najpredávanejších smartfónov v júli 2018:

1. Samsung Galaxy J5 (2017) (úvodná platba 19 € + 3 € mesačný poplatok)

2. Motorola Moto G6 Play (úvodná platba 9 € + 2 € mesačný poplatok)

3. Huawei P20 Lite (úvodná platba 119 € + 9 € mesačný poplatok)

4. Huawei P smart (úvodná platba 119 € + 4 € mesačný poplatok)

5. Huawei Y6 2018 (úvodná platba 19 € + 3 € mesačný poplatok)

ikona

Telekom: TOP5 najpredávanejších smartfónov a tabletov v júniDo júnového rebríčka sa prebojoval tohtoročný top model Samsungu a na vrchol sa vrátil známy bestseller. V tabuľke sa stále drží aj lacná Motorola.

Náš malý rebríček TOP5 smartfónov Telekomu zostavujeme z desiatky najpredávanejších telefónov za uplynulý mesiac. V tej júlovej sa ešte nachádza: Samsung Galaxy A8, Apple iPhone 8, Samsung Galaxy A6, Alcatel 2008G a Huawei P20 Pro.

Júlový rebríček najpredávanejších tabletov sa výrazne nezmenil. Stále kraľuje Lenovo. Prvé tri miesta ostali rovnaké, len Samsung a Alcatel si vymenili pozície. Tenký a výborne vybavený Galaxy Tab S3 sa vyšvihol o priečku vyššie na štvrté miesto. Dvanásťpalcový Alcatel s prídavnou hadrvérovou klávesnicou tentoraz tabuľku uzatvára.

1. Lenovo Tab4 8

2. Lenovo Tab3 10

3. Lenovo Tab4 10 Plus

4. Samsung Galaxy Tab S3

5. Alcatel Plus 12

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu