Tieto smartfóny Sony a HTC dostanú Android 9.0 Pie

Najnovšia verzia operačného systému Android Pie je oficiálne dostupná necelý týždeň a už sa objavujú prvé zoznamy telefónov, pre ktoré sa pripravuje aktualizácia.

Aj keď predchádzajúca verzia Android Oreo beží len na 12,1 % smartfónov , niektorí výrobcovia už pripravujú aktualizáciu na . Podľa skúseností z minulých rokov bude update dostupný najskôr najmä pre vlajkové lode a prémiové modely.

Zoznamy vybraných telefónov sa môžu postupne rozrastať o ďalšie zariadenia. Preto ak v nich nenájdete svoj smartfón nezúfajte, časom môže byť všetko inak. Prednedávnom OnePlus oznámil, že Android Pie dostanú nielen nové modely, ale aj 3 a 3T.

Postupne sa ozývajú ďalší výrobcivia. HTC na svojom Twitter účte potvrdilo, že Android Pie dostanú zatiaľ štyri modely: HTC U12+, U11+, U11 a U11 life. Približný termín sme sa nedozvedeli, výrobca bude informovať neskôr.

Sony začalo s testovaním Androidu Pie pre šesť zariadení: Xperia XZ2, XZ2 Compact, XZ2 Premium, XZ1, XZ1 Compact a XZ Premium. Update by mal byť sprístupnený od septembra do novembra.

Smartfóny Pixel a Essential Phone už aktualizáciu dostali. V priebehu nasledujúcich týždňov sa dá očakáva update pre zariadenia zaradené do programu Android One, kam patria niektoré modely značiek Nokia, HTC, Sony, Xiaomi alebo OnePlus.

Novinkám, ktoré pripravovaná platforma prinesie, sme sa venovali v článku Android P: ovládanie gestami, umelá inteligencia a jednoduchosť.

Zdroj: gizchina.com, twitter.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 13.08.2018 - 13:42

v inom zozname čo som videl je aj Xperia XA2, XA2 Ultra. dáva to logiku, XA1/Ultra tiež dostali Oreo.

Celá diskusia 1 príspevok