Samsung Galaxy Watch naživo

Nová generácia inteligentných hodiniek prichádza v dvoch veľkostiach, s výkonnejším procesorom, OS Tizen 4.0 a mala by ponúknuť dlhšiu výdrž batérie.

Nástupcu Gear S3 sme sa dočkali až po dvoch rokoch. Výrobca zrejme vypočul želanie ženskej časti zákazníkov a nové smart hodinky budú dostupné v dvoch veľkostiach: 42 mm a 46 mm.

Pre drobnú ženskú ruku sú Gear S3 veľké a ťažké, nová 42 mm verzia tak poteší najmä ženy. Navyše budú dostupné aj v elegantnom odtieni Rose Gold, takže budú vhodným doplnkom aj k sviatočnému oblečeniu.

Sama mám úzke zápästie a nosenie Gear S3 Frontier nie je pre mňa vždy komfortné, problémom sú aj úzke rukávy blúzok alebo zimných búnd. Preto ma ženský model potešil. Na ruke vyzerajú oveľa lepšie a sú o 14 gramov ľahšie. Odnímateľný remienok môžete vymeniť za iný, napríklad kožený alebo inej farby, a hodinky si tak prispôsobite konkrétnej udalosti a nálade.

porovnanie s Gear S3 Frontier

Galaxy Watch pokračujú v tradícii smart hodiniek Samsungu a majú otočnú lunetu. Zhasnutá obrazovka sa na Gear S3 po jej otočení rozsvieti, čo využívam na kontrolu času, je to jednoduchšie než budiace gesto, ktoré mi nie vždy funguje dostatočne rýchlo. Displej Galaxy Watch však ostane po otočení lunetou tmavý, možno je to spôsobené iba nefinálnou verziou softvéru.

Galaxy Watch by mali vydržať aj menej šetrné zaobchádzanie. Spĺňajú certifikáciu IP68, 5 ATM, taže s nimi môžete aj plávať a odolnosť pri páde by mal zaistiť vojenský štandard MIL-STD-810G. Super AMOLED displej s 1,18'' alebo 1,3'' uhlopriečkou chráni Gorilla Glass DX+.

Na hodinkách môžete po spárovaní s Bluetooth slúchadlami počúvať svoju obľúbenú hudbu cez Spotify aj offline bez pripojeného smartfónu. Galaxy Watch pridávajú 21 nových cvičení do interiéru, a ponúkajú tak celkovo 39 cvičení. Automaticky zaznamenávajú vaše aktivity, spálené kalórie, prejdenú vzdialenosť a monitorujú váš spánok. Tepovú frekvenciu vám zmeria snímač tepu srdca.

Výdrž batérie na jedno nabitie má byť na Galaxy Watch lepšia než pri Gear S3. Pohľad na kapacitu však prezrádza, že sa to týka najmä 46 mm verzie, ktorá dostala 472 mAh batériu, 42 mm model si musí vystačiť len s 270 mAh akumulátorom. Aj podľa výrobcom udávanej výdrže je to výrazne menej. Kým väčší model má ponúknuť viac než 80 hodín bežného používania, pri menšej verzii udáva Samsung iba 45 hodín. Podobnú výdrž mám na Gear S3. Práve kapacita batérie môže byť pre niektorých zákazníkov rozhodujúcim údajom pri voľbe konkrétneho modelu.

Všetko dôležité o nových smart hodinkách sa dočítate v našom podrobnom základnom infe, kde nájdete aj viac živých fotografií.

Samsung Galaxy Watch sú kompatibilné s operačným systémom Android a iOS. Na Slovensku budú nové hodinky v predaji od 7. septembra 2018, pričom predobjednávky sú už v oficiálnom e-shope výrobcu spustené. Poteší, že odporúčaná cena je o 100 eur nižšia než pri Gear S3 pred dvomi rokmi. Cena 42 mm verzie je stanovená na 309 eur, za väčšie 46 mm zaplatíte 329 eur.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy 11.08.2018 - 23:28

Vyzeraju celkom fajn, kedze sa mi podarilo utopit nixony :D tak tie 46ky by mohli aj byt

Celá diskusia 1 príspevok