Huawei Smart Scale

Inteligentná váha od Huaweiu vám okrem vašej hmotnosti odmeria aj BMI, telesný i vnútrobrušný tuk alebo hmotnosť svalov. Nestojí pritom veľa.

Huawei sa okrem smartfónov a tabletov pomaly začína venovať aj príslušenstvu. Dôkazom je inteligentná váha Smart Scale, ktorú na niektorých trhoch nájdete tiež s logami Honoru.

Váha má maximálnu nosnosť 150 kilogramov a neprekvapí, že jej hlavnou funkciou bude presné odmeranie vašej hmotnosti po tom, ako sa postavíte na jej sklenenú podložku.

Cez Bluetooth vo verzii 4.1 ju však môžete spárovať s akýmkoľvek smartfónom alebo tabletom bežiacim na Androide či iOS. Preto ju poháňajú až štyri AAA batérie. Displej mobilu a párovacia aplikácia následne používateľovi ukážu ďalšie dáta.

Technické parametre:

Rozmery: 300 x 300 x 19 mm, hmotnosť: 1,85 kg, max. nosnosť: 150 kg, materiál: sklo a ABS plast, funkcie: meranie hmotnosti a telesného tuku (aj offline), BMI, svalová hmota, % vody, objem kostí, proteín, viscerálny tuk, bazálny metabolizmus (cez mobilnú app), pripomienkovač váženia, až do 10 používateľov.

Okrem dnes už bežného odhadu percenta telesného tuku a výpočtu BMI indexu nechýba meranie objemu vody, svalov a kostí v tele či netradičných jednotiek je ako úroveň tzv. bazálneho metabolizmu, vnútrobrušného (viscerálneho) tuku a proteínu v tele.

Presnosť takýchto rozšírených výpočtov je samozrejme otázna. Váha sa v našich e-shopoch predáva za približne 55 eur, pričom profesionálne lekárske prístroje spracovávajúce podobné dáta stoja štvorciferné sumy. Mobilná aplikácia Huawei Health (Android, iOS) však dokáže pracovať s grafmi zobrazujúcimi trendy počas dlhšieho obdobia, majiteľ váhy si tak ľahko odpozoruje pohyb želaným alebo naopak menej príjemným smerom aj bez 100 % presnosti.

Temperované sklo sa vraj ľahko čistí a batérie by mali vydržať až 1 rok prevádzky. Váha automaticky rozpozná viacerých používateľov v rámci rodiny, pravidelné meranie hneď ráno zas môže pripomínať alarm.

Kolega Tomáš recenzoval podobnú váhu od Xiaomi. Môžete si tak prečítať náš test Xiaomi Mi Smart Scale - Bluetooth váha s aplikáciou. Na trhu nájdete aj váhu Nokia (Withings) Body, ktorá sa dokonca cez Wi-Fi pripojí priamo na internet.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu