Samsung má nerozbitný ohybný displej nielen pre smartfóny

Nedávno vyvinutý OLED panel je podľa výrobcu nerozbitný, je určený pre smartfóny, tablety, herné konzoly, mobilné vojenské zariadenia a ďalšie produkty.

Pokusov o výrobu flexibilných a nerozbitných displejov tu už bolo niekoľko, no žiadny z nich sa zatiaľ na trhu dlhodobo neujal. Už v roku 2014 sme priniesli článok o pokuse nahradiť krehkú zmes chrániacu displej telefónov špeciálnym plastom z flexibilných polymérových zmesí.

Divízia Samsung Display teraz vyvinula ohybný OLED panel z nerozbitného materiálu, ktorý je vhodný predovšetkým pre prenosné elektronické zariadenia. Sklenená vrstva bola nahradená plastovou, vďaka čomu je ľahší a odolnejší, no stále sa vlastnosťami podobá na sklo.

Nerozbitný displej prešiel prísnou skúškou odolnosti v reálnom čase založenou na vojenských štandardoch stanovených ministerstvom obrany USA.

Vydržal 26 pádov na zem z výšky 1,2 metra, odolal extrémnym teplotám od +71°C do -32°C a neprejavili sa na ňom žiadne známky poškodenia. Ani na prednej strane ani na bokoch. Bez problémov zvládol aj pád z výšky 1,8 metra, čo je viac než vyžadovaná vojenská norma USA.

Vo svojej tlačovej správe Samsung viac neprezradil. Nie je tak známe, kedy sa začne výroba a nový displej bude komerčne dostupný.

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

TBS 30.07.2018 - 16:04

Tá fotka je z budúcnosti ? o.O http://prntscr.com/kcrczn

Celá diskusia 1 príspevok