LG v Q2 2018: mobilná divízia opäť v strate (hosdpodárske výsledky)

Celkovo LG medziročne vzrástli tržby aj prevádzkový zisk. Mobilná divízia však už piaty kvartál po sebe zaznamenala stratu. Predaje smartfónov stagnovali a veľa sa investovalo do marketingu.

Za prvý štvrťrok tohto roka oznámilo LG konsolidovaný obrat vo výške 15,02 biliónov KRW (11,450 mld. EUR), čo predstavuje medziročný nárast o 3,2 %. Prevádzkový zisk stúpol oproti rovnakému obdobiu minulého roka o 16,1 % na 771 miliárd KRW (587,73 mil. EUR). Vzhľadom na neistotu, ktorá panuje na trhu, sa chce LG v druhej polovici roka zamerať na konkurencieschopnosť a rast zisku.

Za celkovými dobrými číslami však nie sú pozitívne finančné ukazovateľe mobilnej divízie. Tá zaznamenala tržby vo výške 2,07 bil. KRW a prevádzkovú stratu 185,4 miliardy KRW. Štvrťročné tržby podľa výrobcu klesli v dôsledku spomalenia globálneho rastu predaja smartfónov.

Už päť kvartálov po sebe sa LG nedarí zvrátiť červené čísla a vykázať zisk. Takisto tržby sú v druhom štvrťroku 2018 najnižšie za posledný rok.Počet dodaných smartfónov sme sa tentoraz nedozvedeli.

Prevádzková strata bola spôsobená aj zvýšenými marketingovými investíciami, ktoré mali posilniť rast predaja novej vlajkovej lode. V kategórii prémiových smartfónov sa očakáva zvýšenie predaja, medzi kľúčové modely patrí G7 a V35.

(1 EUR = 1 311,82 KRW, kurz NBS 27. 7. 2018)

Zdroj: lgnewsroom.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu