Takto fotí (Lenovo) Motorola Moto G6

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu (Lenovo) Motorola Moto G6 s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 12 Mpix (4:3) / 9 Mpix (16:9), clona f/1.8, video Full HD (60 fps), AF, LED blesk

pomocný fotoaparát: 5 Mpix (pre rozostrovanie pozadia)

Predný fotoaparát: 8 Mpix (4:3) / 6 Mpix (16:9), LED blesk, FF, video Full HD (30 fps)

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: (Lenovo) Motorola Moto G6.

Krátky komentár:

Rýchle spustenie uskutočníte dvojitým stlčením vypínača, teda tak, ako to poznáme napríklad z posledných Samsungov. Prostredie ponúka pohodlné prepnutie na prednú kameru vpravo dole, prístup k posledným snímkam vpravo hore, zoomovanie pohybom prsta zdola hore či ľavú lištu so skratkami ku HDR, manuálnemu režimu, časovanej samospúšti či blesku. To sa mi páči. Na video treba prepnúť, no poteší záznam Full HD 60 fps. Stabilizácia videí je však slabá. V režimoch fotoaparátu nájdete aj šialenosti ako vyrezanie objektu (s čiernym okolím) či zvýraznenie jednej farby na čiernobielom zábere. Ukážky niektorých špecialít (rozostrenie pozadia, vyrezanie objektu) nájdete na posledných snímkach nižšie. Panoráma patrí k tým slabším, to isté platí aj pre režim portrét, ale pri cenovke 249 eur sa niet na čo sťažovať.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Začať diskusiu