LG G7 ThinQ prichádza na Slovensko

V slovenských obchodoch a u mobilných operátorov si už čoskoro budete môcť kúpiť prémiový vode a prachu odolný android s 6,1'' natiahnutým QHD+ displejom, výkonným hadrvérom a duálnym 16 Mpix širokouhlým fotoaparátom.

Tohtoročná vlajková loď LG G7 ThinQ prináša 6,1-palcový dispplej s pomerom strán 19,5:9, jemným QHD+ rozlíšením a dobrou čitateľnosťou na priamom slnku. V nastaveniach nájdete možnosť výrez v displeji softvérovo skryť a farebne upraviť. Podľa typu obsahu sa dá nastaviť šesť rôznych režimov zobrazenia. V automatickom režime telefón analyzuje zobrazovaný obsah a optimalizuje farby i spotrebu energie.

Vďaka 72 mm širokej a necelých osem milimetrov tenkej konštrukcii sa v ruke drží veľmi dobre. Hmotnosť 162 gramov je vzhľadom na veľkosť uhlopriečky prijateľná a ani dlhý telefonát vám neunaví ruku.

Konštrukcia spĺňa certifikáciu IP68 aj vojenský štandard MIL-STD 810G, takže sa nemusíte obávať ponorenia do vody s maximálnou hĺbkou 1,5 metra po dobu 30-tich minút, prašného prostredia ani pádov na tvrdý povrch. Sklenenú prednú a zadnú stenu chránenú odolným sklom Gorilla Glass 5 obopína bočný kovový rám.

Novinka poteší aj fanúšikov hudby. Reproduktor Boombox, ktorý je prvýkrát ponúkaný práve v modeli LG G7 ThinQ, využíva vnútorný priestor prístroja ako rezonančnú komoru, vďaka čomu dosahuje oproti konvenčným smartfónom vyššie basy, a tým aj výkonný zvuk bez nutnosti použiť externé reproduktory. Pri položení na drevený alebo kovový povrch hneď počujete v reprodukovanom zvuku rozdiel.

G7 ThinQ je vybavený prevodníkom Hi-Fi Quad DAC zaisťujúcim bohatý zvuk, najmä pri spárovaní s vysokoimpedančnými slúchadlami. Ide o prvý smartfón ponúkajúci vďaka technológii DTS:X virtuálny 3D zvuk akéhokoľvek obsahu do slúchadiel s až 7.1 kanálmi.

Tak ako minuloročný model aj tohtoročná novinka láka na dvojicu zadných fotoaparátov. Obidva majú 16-megapixelový snímač, jeden so 71° šírkou záberu a výborným clonovým číslom f/1.6, druhý širokouhlý so 107° uhlom záberu a clonovým číslom f/1.9. Rovnakú svetelnosť má predná 8 Mpix kamera. Podľa zástupcov LG disponuje G7 ThinQ optickou stabilizáciou na obidvoch zadných fotoaparátoch.

Novinkou je portrétový režim s rozmazaním pozadia dostupný pre obidva snímače a vďaka novému superjasnému fotoaparátu (Super Bright Camera) sú snímky až štyrikrát jasnejšie než bežné fotografie zhotovené pri slabom svetle. Pri fotografovaní za zhoršených sveteľných podmienok algoritmus umelej inteligencie automaticky upravuje nastavenia fotoaparátu kombináciou technológie pixel binning a softvérového spracovania.

Funkcia Google Lens, ktorá je k dispozícii v rámci aplikácií Google asistent a Google Fotky, dokáže poskytnúť ďalšie informácie o objektoch, napríklad pamätihodnostiach, rastlinách, zvieratách alebo knihách, a tiež identifikovať text. Môžete si prezerať webové stránky, pridávať do kontaktov vizitky, pridávať do kalendára udalosti alebo si vyhľadať položku v reštauračnom menu.

Priamo pod ovládačom hlasitosti sa nachádza tlačidlo pre spustenie funkcií umelej inteligencie telefónu. Jedným kliknutím na toto tlačidlo sa spustí Google asistent, rýchlym dvojitým poklepaním sa spustí Google Lens. S využitím funkcie Super Far Field Voice Recognition (SFFVR) a vysoko citlivého mikrofónu smartfónu rozpozná Google asistent hlasové príkazy zadávané až zo vzdialenosti piatich metrov.

Na Slovensku sa bude predávať modrá farebná verzia s 4 GB operačnou pamäťou RAM a 64 GB úložiskom. Podrobné informácie o špecifikáciách a viac živých fotografií nájdete v základnom infe.

Odporúčaná cena je stanovená na 849 eur. V Orangei aj O2 bude LG G7 ThinQ dostupné za zvýhodnenú cenu.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

viperman 21.06.2018 - 12:23

849? v alze stoji 776,90 :)

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne21.06.2018 - 12:26 Trvalý odkaz

stale dost vela. ale potom si uvedomim ze sa moj osuchany iPhone 7 som vyvalil 869 a som ticho.

Miro21.06.2018 - 14:05 Trvalý odkaz

Ale LG nie je a ani nikdy nebude Apple. S tou ich podporou.

Peter Križian21.06.2018 - 14:40 Trvalý odkaz

Ak niečo nie je Apple, neznamená, že je to automaticky horšie. Apple už dávno nie h lepší ako konkurencia, je proste iný a drahší, no drahší nie preto že by bol lepší, ale jednoducho pretože Apple. Ja som mal aj iphone, teraz mám LG V30, a určite nebol iphone lepší. V žiadnom smere nebol lepší.

Celá diskusia 14 príspevkov