Vivo NEX Ultimate: čítačka v displeji a vysúvacia kamera

Čínsky výrobca uviedol dvojicu smartfónov s 6,59-palcovým natiahnutým displejom, ktorý zaberá takmer celú prednú stenu. Nenájdeme tam žiadny výrez, ale ani reproduktor či prednú kameru. Tá sa vysúva.

Koncept Apex, ktorý Vivo prezentoval začiatkom roka, sa stal realitou. K prvým zákazníkom sa dostane koncom tohto mesiaca pod oficiálnym názvom Vivo NEX a Vivo NEX Ultimate. Obidve novinky spája displej s 6,59'' uhlopriečkou a pomerom strán 19,3:9, ktorý podľa výrobcu zaberá 91,24 % prednej steny. Ide o Super AMOLED technológiu s Full HD+ rozlíšením 1080 x 2316 bodov.

V hornej časti neostalo miesto na reproduktor ani prednú kameru. Zvuk je vyriešený pizoelektrickým javom, pri ktorom sa elektrický signál mení na analógový zvuk, a ten sa šíri pomocou konštrukcie zariadenia. Pri prednej kamere použil výrobca inovatívne riešenie a kameru s 8 Mpix rozlíšením ukryl do hornej steny. Otvorenie aplikácie Fotoaparát ju automaticky vysunie, zatvorenie aplikácie zasa skryje.

Vpredu sa nenašlo miesto ani na čítačku odtlačkov. Pri modeli NEX je na zadnej strane, vyššia verzia NEX Ultimate má snímač integrovaný do displeja podobne ako starší model Vivo X20 Plus UD. Pod displej sa skryl aj sveteľný a infračervený senzor.

Tak ako sa na vlajkovú loď patrí, v novinke NEX Ultimate pracuje výkonný čispet Snapdragon 845, slabšie vybavený súrodenec NEX sa musí uspokojiť so Snapdragonom 710. Operačná pamäť RAM bude v 6 GB alebo 8 GB kapacite a náročný zákazník si bude môcť kúpiť verziu s 256 GB úložiskom.

Android pobeží v novej verzii 8.1 Oreo spolu s používateľským prostredím výrobcu. Zadný duálny fotoaparát tvorí hlavný 12 Mpix snímač Sony IMX363 s optickou stabilizáciou a podporu umelej inteligencie, sekundárny 5 Mpix senzor poslúži na rozostrenie pozadia. Batéria so 4000 mAh kapacitou podporuje rýchle nabíjanie.

Predaj Vivo NEX štartuje na domácom čínskom trhu 23. júna, cena začína na sume 3898 CNY, čo je v prepočte približne 530 eur. Vivo NEX Ultimate je na predobjednávky dostupný v najvyššej verzii (8 GB RAM + 256 GB pamäť) za cenu 4998 čínskych juanov, teda asi 680 eur. Prípadná európska cenovka bude navýšená o DPH, clo a ďalšie poplatky. Obidva modely sú k dispozícii v čiernej a červenej farbe.

Zdroj: vivo.com

Diskusia k článku:

Nightmare 13.06.2018 - 02:20

Dobre to vyzeraa

Knoxville13.06.2018 - 22:55 Trvalý odkaz

Dost sklamanie oproti povodnemu 6 palcove konceptu kde tie ramceky skutocne neboli. Toto uz je vazne lopata a ten spodny ramik tam proste stale je. Ano,nema vyrez ako Iphone ale Iphone X sa s tym "spodkom" popasoval lepsie. Citelne mensi ten ram ma. Neviem ci to je tym flex kablom ci ako to tu niekto spominal ze sa im to podarilo zmensit...

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease14.06.2018 - 03:35 Trvalý odkaz

NJ. Apex bych si kľudne kúpil.
NEX je na rendroch s rámikmi ako Apex, ale potom človek pozrie videá a dovi. Zrejme je ten Display Area aj tak top. GSMArena namerala 86%, takže kecy (aj iných výrobcov) cez 90% sú mokré sny.
Hlavne sa mi nepáči ako "zvajcovel". Apex bol krásne hranatý (ešte viac ako Essential).

Ale tak snažia sa. Palec hore za čítačku v displeji, No OFINA a 128GB v základe.

Celá diskusia 3 príspevky