Hra: Lemonade Tycoon

Recenzia Symbian hry Návyková stratégia s predajom limonády.

Stratégie som mal vždy rád. Keď som sa však začal telefónom venovať viac než je normálne, na hry som zanevrel. Opäť však máme všetci príležitosť relaxovať pri kvalitných hrách aj na miestach, kde to kedysi možné nebolo. Mobil s veľkým displejom vytiahnem najmä počas cestovania. A práve vtedy som privítal Lemonade Tycoon, vynikajúcu sratégiu bez jedinej chybičky, ktorú by som navrhoval zlepšiť.

Pri spustení je možné nastaviť dôležité parametre, a to zvuk (on/off) a jednotku teploty. V samotnej hre sú dve typy úloh, avšak zásadný rozdiel som medzi nimi nenašiel. Vždy som začal s určitou sumou peňazí a niekoľkými možnosťami predaja limonády.

Najdôležitejšie je zvoliť si miesto predaja. Odporúčam začať s predmestím (suburb) alebo parkom, kde je najnižšie nájomné. Každý deň si môžete určit inú lokalitu, ale tým stratíte na popularite. Ja som sa najlepšie cítil na predmestí a zarobil som pekné peniaze.

Dôležitá je aj cena limonády. K nej je možné pridať aj reklamu, ktorú som však ja osobne v hre nikdy nevyužil. Najdôležitejšou vecou je recept. 4 dávky citrónu, 2 dávky cukru a dve dávky ľadu sú základná receptúra. Tú je nutné prispôsobovať počasiu a chuti zákazníkov. Počasie poznáte vopred, chute zákazníkov až v závere dňa.

Na začiatku každého dňa je dôležité nakúpiť zásoby. Nakúpením väčšieho množstva ušetríte, ale citróny sa bez chladničky pokazia, ľad sa roztopí. Preto je vhodné časom dokúpiť zariadenie stánku pre tieto potreby.

Mám rád logické, prepracované hry do posledného detailu. A Lemonade Tycoon medzi ne určite patrí. Jediná kritika smeruje ku koncu hry, ktorý vlastne neexistuje, a tak hráte donekonečna.

Recenziu nájdete aj na redboss.cz. Download demo verzie som našiel na tejto a tejto stránke. Plnú verziu dnes snáď už ani nie je možné kúpiť, čo ma veľmi sklamalo.

Jej cena je uvedená len na stránke tvorcov: JAMDAT, a to 5 libier alebo 2 doláre.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 15.08.2005 - 22:42

baldy: nemalo to byt nahodou ze hra na windows mobile? lebo ja ju mam na windows mobile.. ak uz vysla aj na symbian tak potom nic..

anonymous16.08.2005 - 02:30 Trvalý odkaz

demo: ten konec hry dostal aj mna tak isto ako konec recenzie ....
ale inak good hra.

anonymous16.08.2005 - 02:43 Trvalý odkaz

riso: je mozne, ze je aj pre WinMobile, ale ja som sa stretol len so Symbian verziou.
Koniec recenzie som dopisal, neviem, preco som tu vetu nedokoncil. :) Vdaka za upozornenie. ;)

anonymous16.08.2005 - 03:12 Trvalý odkaz

Dzulio: Aj mna chytila ta hra,ale uz skoro aj zabudol,ze ju mam v mobile,a vdaka tomuto clanku som ju oprasil.

anonymous16.08.2005 - 10:59 Trvalý odkaz

aquila: tato hra je aj pre WM, aj pre palm os, aj pre smartphone edition :) len je hrozne kratka :) dve posedenia na trone a je dohrata

Celá diskusia 5 príspevkov