Samsung Galaxy S7 dostáva aktualizáciu na Android 8.0

Konečne sa dočkali aj majitelia vlajkovej lode roku 2016. Spolu s Androidom 8.0 Oreo prichádza na Samsung Galaxy S7 aj nová verzia používateľskej nadstavby Samsung Experience 9.0.

Medzi novinky patria zmeny v Rýchlom paneli, v klávesnici Samsungu pribudla možnosť odosielať GIF obrázky, systém má byť výkonnejší a rýchlejší. Služby bežiace na pozadí budú obmedzené, aby sa dosiahlo dlhšej výdrže batérie. Funkcia Always On dostala nové štýly hodín a úpravu priehľadnosti oznámení.

Cez Samsung account môžete ovládať nastavenia kont a profilové informácie pre viacero aplikácií. Vylepšenia sa dočkala aj služba Samsung Cloud, môžete do nej uložiť akýkoľvek typ súboru, zistíte veľkosť uloženej zálohy aj koľko položiek obsahuje.

Bluetooth už podporuje vysokokvalitné zvukové kodeky vrátane AAC a Sony LDAC, v prehrávači videí pribudla možnosť automatického opakovania a 2-násobnej rýchlosti. Aplikácia hodiny obsahuje režim Na šírku a možnosti nastavenia zvuku časovača. Ťuknutím na widget digitálnych hodín prejdete priamo do aplikácie Hodiny. Samsung Pass teraz umožňuje spravovanie mien používateľov a heslá v aplikáciách tretích strán.

V prípade, že zariadenie neponúka aktualizáciu automaticky, môžete si ju manuálne vyhľadať cez Nastavenia –> Aktualizácia systému. Na stiahnutie inštalačného balíka s veľkosťou 1246 MB odporúčame použiť Wi-Fi pripojenie.

Čitateľ Dušan, ktorý nás o aktualizácii informoval, má Samsung Galaxy S7 kúpený v Alze. Či sa update týka aj modelov od operátorov nemáme overené.

Diskusia k článku:

Nightmare 11.06.2018 - 13:01

Dobra sprava pre majitelov S7

Patrik11.06.2018 - 14:28 Trvalý odkaz

Mám nemeckú distribúciu, Oreo mám od 30. alebo 31.5 a pociťujem trošku lepšiu výdrž batérie.

Tomas11.06.2018 - 15:03 Trvalý odkaz

Skoda ze S6 (asi uecite) nedostane. Aj ked pred 2 dnami mi peisiel nejaky 420MB update, takze Samsung na mna este uplne nezabudol

shaggy11.06.2018 - 16:05 Trvalý odkaz

Mam S7 z Telekomu a zatial nic... asi to este par tyzdnov/mesiacov potrva, kym brandovane telefony dostanu update. No dufam, ze sa mylim.

Celá diskusia 33 príspevkov