Nokia 2.1, Nokia 3.1 a Nokia 5.1 príde na Slovensko v júli

Nedávno uvedené smartfóny určené menej náročným zákazníkom sa na Slovensku začnú predávať už budúci mesiac. Poznáme aj ceny.

Trojicu noviniek spája dobre spracovaná unibody konštrukcia s farebnými prvkami a čistý Android Oreo. Výrobca sľubuje časté aktualizácie, pri bezpečnostných záplatách to má byť každý mesiac.

Nokia 2.1 patrí k najlacnejším zariadeniam konzorcia HMD Global, ktoré vyrába telefóny pod značkou Nokia. Päťapolpalcový android prekvapí stereo reproduktormi, silnou 4000 mAh batériou a nahrávaním Full HD videí zadnou i prednou kamerou. Lepšie vybavení súrodenci z trojice noviniek zvládnu pri prednej kamere iba HD video. Dôvod sme sa nedozvedeli.

Kvôli 1 GB operačnej pamäti RAM a 8 GB úložisku beží v Nokii 2.1 špeciálna verzia operačného systému Android Go. Optimalizované aplikácie sa majú spúšťať o 15 % rýchlejšie a v pamäti telefónu zaberajú menej miesta než klasické verzie.

Systém obsahuje novú správu dát a zmenou prešiel aj obchod Google Play. Všetko dôležité o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe. Nájdete tam aj živé fotografie.

Nokia 3.1 dostala natiahnutý 5,2-palcový displej s HD+ rozlíšením 720 x 1440 bodov, osemjadrový procesor, 2 GB operačnú pamäť RAM a 16 GB úložisko. Polykarbonátovú konštrukciu doplní kovový rám. Fotografie a videá zhotovíte zadným 13-megapixelovým fotoaparátom alebo prednou 8 Mpix kamerou, pričom obidva snímače majú rovnakú svetelnosť f/2.0.

Zadná zvládne Full HD video, predná prekvapivo iba HD. K dispozícii na fotenie sme mali iba nefinálny kus, je možné, že model predávaný v obchodoch bude nahrávať prednou kamerou aj Full HD videá. Zástupcovia spoločnosti sa k tomu ale nevedeli vyjadriť. Kompletné informácie o výbave spolu so živými fotografiami nájdete našom tradičnom článku.

Z trojice uvedených noviniek je Nokia 5.1 najlepšie vybaveným modelom. Konštrukcia s matnou povrchovou úpravou nebude lapačom odtlačkov a najmä Cooper odtieň vyzerá veľmi zaujímavo. Na Slovensko by mala doraziť iba slabšia kombinácia s 2 GB RAM a 16 GB úložiskom. na 5,5-palcovom displeji s pomerom strán 18:9 nájdeme Full HD+ rozlíšenie 1080 x 2160 bodov.

Fotografie a Full HD videá zhotovíte zadným 16 Mpix fotoaparátom s PDAF zaostrovaním a dvojtónovým LED bleskom, predná 8 Mpix kamera ponúka 85° záber, čo oceníte pri snímaní skupinových fotografií. V článku Základné info: Nokia 5.1 nájdete všetky parametre aj živé fotografie.

Všetky tri novinky prídu na Slovensku v priebehu júla. Cena Nokie 2.1 je stanovená na 115 eur, Nokia 3.1 dostala odporúčanú cenu 139 eur a najlepšie vybavená Nokia 5.1 má cenovku 189 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu