Samsung Galaxy S10 vraj dostane ultrazvukový snímač odtlačkov prstov

Senzor má byť založený na technológii Snapdragon Sense ID 3D od Qualcommu, ktorý je schopný prekonávať plochu displeja, skla a kovu. To znamená, že nová čítačka nemusí byť umiestnená pod displejom, ale napríklad aj pod krytom.

Uvedenia Samsungu Galaxy S10 sa zrejme dočkáme budúci rok. Už teraz sa však začínajú objavovať špekulácie o plánovanej výbave. Najnovšie prišiel server ET News so správou, že sa Samsung kvôli spolupráci na novej čítačke odtlačkov prstov spája s firmou Qualcomm. Má byť vraj založená na technológii Snapdragon Sense ID 3D integrovanej v OLED displejoch.

Nový top model kórejského výrobcu by mal obsahovať špeciálny OLED displej, do ktorého Qualcomm integruje ultrazvukový snímač odtlačkov prstov. Technológia Snapdragon Sense ID 3D je podľa výrobcu schopná prekonávať 1200 µm plochy displeja, 800 µm plochy skla a 600 µm plochy kovu. To znamená, žeby nová čítačka nemusela byť nutne umiestnená len pod displejom, ale napríklad aj pod zadným krytom či v inej časti tela telefónu.

Samsung mal údajne uskutočniť výskum s výsledkom, že ultrazvukový skener je jedinou technológiou, ktorá nezhoršuje obraz a kvalitu zobrazenia OLED displejov. Jeho integrácia by však mohla jemne zvýšiť cenu zariadenia, pretože by išlo o prvé nasadenie v hromadnej výrobe, čo by mohlo priniesť komplikácie.

Podobnú technológiu všetci očakávali už pri Samsungu Galaxy S9, ale výrobca to zrejme nestihol a čítačka si napokon našla trocha menej praktickejšie umiestnenie na zadnej strane telefónu. V prípade nástupcu ide zatiaľ len o dohady, ktoré sa môžu, ale nemusia potvrdiť.

Zdroj: etnews.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu