BllocZero 18: minimalistický smartfón s čiernobielym displejom

Ponúkne čiernobiely Full HD+ displej s upraveným prostredím, ktoré šetrí baterku. V prípade potreby si ho však viete prepnúť do klasického farebného režimu.

V dnešnej dobe na trhu prevažujú smartfóny, ktoré chcú za každú cenu získať vašu pozornosť. Pomáha im v tom farebný a netypický dizajn, rozhranie, funkcie či žiarivé farby aplikácií navrhnuté tak, aby na seba okamžite strhli pozornosť.

Nový BllocZero 18 volí opačný prístup. Ide o telefón nemeckého výrobcu, ktorý sa pokúša vystúpiť z davu svojou jednoduchosťou. Jeho mottom je návrat ku koreňom jednoduchých smartfónov. Tomu zodpovedá aj elegantný a minimalistický čierny dizajn. Ladí k nemu 5,5’’ Full HD+ displej, ktorý je v základe čiernobiely.

Jeho vlastnosti využíva pod Androidom 8.1 špeciálne upravené grafické prostredie ladené do čiernobieleho kabátu. Displej podľa výrobcu dokáže využiť maximálny potenciál 3100 mAh batérie, ktorej energiu spotrebúva naozaj efektívne.

Zároveň vás neobmedzuje a ak by ste mali chuť na celé spektrum farieb, môžete si ho prepnúť do klasického farebného režimu. Na čiernobiele používanie sú primárne upravené aplikácie ako Messenger, WhatsApp, Google Maps, Spotify a zopár ďalších.

Hardvérovú výbavu dotvára osemjadrový procesor Helio P23 s výkonom 2 GHz, grafický čip ARM Cortex A53, 4 GB RAM a úložisko s kapacitou 64 GB. Samozrejmosťou je podpora pamäťových kariet, Bluetooth 4.0, USB C, 3,5 mm jack, čítačka odtlačkov prstov na zadnej strane a 13 Mpix fotoaparát so senzorom od Sony. Zvládne nahrávať 4K videá s 30 snímkami za sekundu a ukladať fotografie do formátu RAW.

Oficiálny začiatok predaja nie je známy, ale výrobca spustil možnosť registrácie, pretože počet kusov bude limitovaný. Cena je stanovená na 359 eur.

Vlastnosti čiernobielej obrazovky využíva napríklad aj YotaPhone 3, ktorý ponúka dvojicu displejov. Hlavný je síce farebný, ale na zadnej strane nájdete sekundárny, využívajúci technológiu E-link. Slúži napríklad na energeticky nenáročné zobrazenie notifikácií alebo čítanie kníh.

Zdroj: blloc.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 07.06.2018 - 22:43

S IPS panelom to bude tak sivobiela a nie ciernobiela. Skoda. Koncept fajn, ale fakt to chce AMOLED...

Celá diskusia 1 príspevok