Smartfón Land Rover Explore prichádza na Slovensko

Odolný dual SIM android s 5'' Full HD dispeljom je určený do náročného prostredia a zvládne aj nešetrné zaobchádzanie. Vďaka prídavnému modulu s 3600 mAh batériou sa nemusíte obávať o výdrž ani pri celodennom používaní navigácie. Kúpite ho aj v Telekome.

Land Rover Explore je odolný android s modulárnou konštrukciou. K zadnej stene môžete jednoduchým pricvaknutím propojiť vymeniteľné moduly podobne, ako to ponúkajú Motoroly radu Moto Z.

Súčasťou balenia je Adventure Pack. Zahŕňa doplnkovú anténu, ktorá zlepšuje spoľahlivosť a presnosť GPS, pridáva 3 600 mAh batériu a prémiové topografické mapovanie využívajúce rozšírenú realitu Skyline od spoločnosti ViewRanger. Telefón sám o sebe má 188 gramov a spolu s prídavným modulom výrazne narastie nielen hmotnosť, ale aj hrúbka zariadenia. Do bežného vrecka sa nezmestí.

Gumenný obal, ktorý chráni telefón aj s modulom, má na zadnej strane odnímateľnú karabínu. Ťažký smartfón tak môžete pripnúť na batoh a mať ho stále po ruke. Od outdoorového telefónu, ktorý je vhodný na dlhé túry v náročnom teréne, by sme očakávali výbornú čitateľnosť aj v exteriéri, no na priamom slnku a pri maximálnom jase je vidno veľa odleskov a zobrazený text sa ťažšie číta. V tieni nie je problém. V zime sa dá telefón ovládať aj v rukaviciach, nemali by mu vadiť ani mokré prsty.

Konštrukcia je dolná vode, prachu i nárazom. Je testovaná na pád z výšky 1,8 metra s továrenskou ochranou displeja, telefón prežije pod vodou, a to dokonca aj slanou. Zvládne extrémne teploty, vlhkosť a nevadia mu vibrácie. Smartfón bol skonštruovaný v úzkej spolupráci so spoločnosťou Land Rover, najvýraznejšou inšpiráciou je predná mriežka.

Päťpalcový Full HD displej chráni odolné sklo Gorilla Glass piatej generácie. Medzi kľúčové špecifikácie patrí čipset Helio X27, 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Hybridný slot umožní vložiť dve nanoSIM karty alebo jednu SIM a jednu microSD kartu. Zadný 16-megapixelový fotoaparát zvládne nahrávať 4K videá, predná 8 Mpix kamera prekvapivo iba VGA. K dispozícii sme ale mali iba model s nefinálnym softvérom. Kompletné informácie o výbave sa dočítate v našom základnom infe.

Land Rover Explore s balíčkom Adventure Pack, ktorý obsahuje karabínu, puzdro a dodatočnú batériu s citlivejšou GPS anténou, je dostupný vo vybraných slovenských obchodoch za 649 eur.

Exkluzívne ho do svojej ponuky dotovaných zariadení zaradil Telekom. K paušálom ÁNO, ho kúpite za nasledovné ceny:

- 11 € mesačne pre ÁNO M (+ úvodný poplatok 349, pri kúpe cez web 329 €)

- 10 € mesačne pre ÁNO L (+ úvodný poplatok 299, pri kúpe cez web 279 €)

- 8 € mesačne pre ÁNO XL (+ úvodný poplatok 249, pri kúpe cez web 229 €)

- 4 € mesačne pre ÁNO XXL (+ úvodný poplatok 199, pri kúpe cez web 179 €)

Plná cena je u operátora stanovená na 649 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu