Poradňa: Ako získať čas pre čítanie notifikácií? (Odomykanie tvárou na Samsungu Galaxy S9+)

Odomykanie tvárou je mimoriadne praktické, no niekedy sa stáva až príliš rýchlym. Vy tak prídete o prehľadné zobrazenie zmeškaných udalostí na uzamykacej obrazovke.

Ak aj vás trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte nejaký špecifický mobil, napíšte nám e-mail na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Poradňa". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Tento týždeň chceme pomôcť Rolandovi so správnym nastavením jeho nového Samsungu Galaxy S9+: "Dobrý deň, chcem sa opýtať, či sa dá na Samsungu Galaxy S9+ nastaviť odomknutie podobné ako na Huaweii P20 Pro. Ten mi, ak je telefón zamknutý, oskenuje tvár a síce sa odomkne, ale vojdem doňho až potiahnutim po obrazovke. Potom ma rovno hodí na plochu. Chcel by som si v kľude prečítať notifikacie bez toho, aby som vošiel do mobilu. Neviete mi poradiť? Ďakujem!"

Kľučom k tejto požiadavke je, ako inak, správne nastavenie odomykania tvárou. Roland musí zamieriť do nastavení svojej S9+, položky Zamknutie a zabezpečenie a voľby Rozpoznávanie tváre.

Tu sa musí zamerať na trojicu prepínačov a odškrtnúť (vypnúť) ten prostredný - Odomknutie tvárou pri zapnutí obrazovky.

Telefón potom zodvihne, rozsvieti jeho displej a notifikácie na uzamykacej obrazovke si bude môcť čítať tak dlho, ako bude potrebovať.

Ak bude chcieť s telefónom pracovať, posunie prst po uzamykacej obrazovke, on načíta je ho tvár a až potom, po jej správnom vyhodnotení, zobrazí domácu plochu.

Riešenie Samsungu má však aj drobnú nevýhodu. Aby všetko fungovalo podľa popisu vyššie, nesmiete mať na uzamykacej obrazovke skrytý obsah oznámení. Potom ale každý, kto nájde váš smartfón voľne položený na stole, uvidí nahľady vašich prijatých e-mailov, SMS alebo správ z Messengera. Ak chcete mať náhľady utajené, pre ich zobrazenie musíte po displeji Galaxy S9 a S9+ prejsť prstom, no následne sa mobil hneď odomkne a vy skončíte medzi svojimi ikonami na ploche.

iPhone X má tento problém vyriešený oveľa lepšie. Obsah oznámení môže zostať skrytý a odhalí sa až oprávnenému majiteľovi mobilu po rozpoznaní jeho tváre. Ten si môže listovať medzi zmeškanými udalosťami akokoľvek dlho potrebuje a do samotného systému sa dostane až ďalším posunutím prsta po obrazovke.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz

Diskusia k článku:

Začať diskusiu