Na jeden záber: Sony Xperia XZ2 Compact

Výkonný kompaktný android s výbavou vlajkovej lode, moderným dizajnom, natiahnutým päťpalcovým displejom a nahrávaním 960 fps videí vo Full HD.

Sony Xperia XZ2 Compact má robustnejšiu konštrukciu než sme u dnešných smartfónov zvyknutí, ale je v matnom prevedení a dobre padne do ruky. Nemusíte sa tak obávať častého leštenia odtlačkov ani vyšmyknutia z ruky. Je vodeodolná, takže jej neublíži ani krátky pobyt v sladkej vode a môžete ju zobrať napríklad na letnú párty k bazénu.

Tohtoročná Xperia je sympatický android s výkonným hardvérom, natiahnutým 5-palcovým Full HD+ displejom, hlasnými stereo reproduktormi a výborným 19-megapixelovým fotoaparátom. Super spomalené videá s 960 fps už môžete nahrať aj vo Full HD rozlíšení.

Telefón robí pekné panorámy a bokeh efekt viete doladiť aj po vytvorení snímky. Predná kamera nezaostruje, ale je široká a ponúka celkom slušné výsledky. Kvalitu snímok a videí si môžete pozrieť v našom článku Takto fotí Sony Xperia XZ2 Compact. Nájdete tam aj krátky komentár kolegu Richarda.

Nevýhodou môže byť umiestnenie čítačky odtlačkov na chrbte telefónu. Na jej polohu si treba zvyknúť. V začiatkoch používania váš ukazovák môže skončiť na objektíve fotoaparátu namiesto na snímači. Kompletné špecifikácie sa dočítat v základnom infe. Všetky skúsenosti z testovania sa dočítate v podrobnej recenzii. Alebo si môžete pustiť naše video.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu