Tajomná Nokia X by mala prísť už čoskoro

Novinka, o ktorej sa špekuluje už týždne, by mala mať svoju premiéru na budúci týždeň v Číne. Možno, že sa dočkáme dvoch nových modelov. Nokie X aj Nokie X6.

Očakávaná Nokia, ktorá sa už objavila na niekoľkých fotografiách, mala byť podľa prvých dohadov uvedená už 27. apríla. Predstavenie na čínskom trhu sa má vraj nakoniec uskutočniť až budúci týždeň, pričom globálneho uvedenia sa zrejme dočkáme 16. mája.

Posledné zverejnené snímky na čínskej sociálnej sieti Weibo majú zachytávať zatiaľ nepredstavenú Nokiu X6. Ukazujú lesklú konštrukciu a displej natiahnutý na prednú stranu takmer na maximum. V hornej časti vypĺňa aj rohy, v obraze je tak malý výrez.

Na zadnej strane vidno duálny fotoaparát, LED blesk a čítačku odtlačkov. Medzi kľúčové špecifikácie novinky má patriť 5,8'' displej s pomerom strán 19:9, rozlíšením 1080 x 2280 pixelov, 3500 mAh batéria, duálny 12 Mpix fotoaparát Zeiss, čipset Snapdragon 636, 6 GB RAM a 64 GB alebo 128 GB úložisko.

Slabšie vybavená verzia by mala dostať MediaTek Helio P60 a 4 GB operačnú pamäť. Chýbať nemá Android 8.1 Oreo, 3,5 mm jack ani USB-C konektor. Napriek tomu, že nová Nokia zatiaľ nebola uvedená, špekuluje sa o cene. Začínať by mala na sume 1599 čínskach juanov.

Na internete kolujú aj fotografie Nokie, ktorá má iný dizajn zadného fotoaparátu bez označenia Zeiss a logo výrobcu umiestnené v strede pod displejom, nie v pravom rohu.

Podľa reklamnej fotografie je smartfón pomenovaný Nokia X. Možno sa dočkáme uvedenia dvoch rôznych modelov, Nokie X aj Nokie X6. Na potvrdenie oficiálnych informácií si ešte pár dní počkáme.

Zdroj: Weibo.com, nokiamob.net

Diskusia k článku:

Začať diskusiu