Motorola DEFY+

ZÁKLADNÉ INFO o smartfóne Odolný dotykový smartfón s OS Android 2.3, uhlopriečkou 3,7'', certifikátom IP67, 5 Mpix fotoaparátom s LED bleskom a AF, Wi-Fi, GPS, DLNA, FM rádiom s RDS a 3,5 mm jackom.

Základné parametre:

konštrukcia: odolná, pevná s dotykovým displejom,

OS: Android 2.3 Gingerbread + Motoblur UI

procesor: 1 GHz

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz,

rozmery: 107 x 59 x 13 mm,

hmotnosť: 118 gramov (zistená: ???),

displej: TFT, dotykový (kapacitný), 480 x 854 b. Gorilla Glass, 16 mil. farieb, uhlopriečka 3,7'' (94 mm)

fotoaparát: 5 Mpix, LED blesk, autofókus, záznam HD videí,

pamäť: 512 MB RAM + 1 GB celková + 2 GB microSD karta (do 32 GB),

správy: SMS, MMS, e-mail,

globálny prenos dát: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 7,2 Mbps), HSUPA (do 2,0 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth, microUSB, Wi-Fi (802.11 b/g/n), DLNA,

hudba: MP3 prehrávač, 3,5 mm jack, FM rádio (s RDS),

ostatné 1: minimalizácia aplikácií, multitasking, certifikát IP67

ostatné 2: prehliadač dokumentov, GPS, akcelerometer, informačná dióda,

batéria: Li-Ion 1 700 mAh

výdrž: do 7 h hvovoru / do 16 dní pohotovosti

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: 269 € bez DPH / september 2011, najskôr v Nemecku

Neobsahuje/nepodporuje:

xenónový blesk, HDMI, predná kamera, aktívny kryt objektívu, tlačidlo spúšte,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

zatiaľ netestovaný

Obsah balenia:

neznáme

Spoločnosť Motorola predstavila nástupcu svojho odolného smartfónu Motoroly DEFY. Novinka má vylepšené parametre a dostala názov Motorola DEFY+. Rovnako ako starší súrodenec má certfikát odolnosti IP67, čo znamená aj vodeodolnosť do hĺby jedného metra po dobu tridsiatich minút.

Dotykový displej s uhlopriečkou 3,7'' so sklom Gorilla Glass a rozlíšením 480 x 854 bodov ostal. Hlavný rozdiel zaznamenal procesor a akumulátor. V novinke je taktovaný na 1 GHz a kapacita batéria sa zväčšila na 1 700 mAh. Celý zadný kryt je opäť pogumovaný, hrubý gumenný rám sa nachádza aj po obvode telefónu. Pevný kryt odolný proti prachu, vode a nárazom ocenia používatelia s náročným životným štýlom.

Zvyšné špecifikácie sú zhodné s predchodcom. Nechýba podpora Wi-Fi, HSPA, GPS, DLNA ani FM rádio s RDS či 3,5 mm jack. Na multimédiá poslúži 5-magapixelový fotoaparát s LED bleskom a automatickým zaostrovaním. Videá nahráva v HD rozlíšení.

Pod veľkým displejom sa nachádzajú štyri dotykové tlačidlá. Pre telefón určený do extrémnych podmienok by bolo vhodné aspoň jedno mechanické tlačidlo. V hornej stene je krytý audiokonektor a vypínač. Na ľavú stranu výrobca umiestnil krytý microUSB konektor, na pravej sú tlačidlá ovládania hlasitosti. Na zadnej strane vedľa šošovky fotoaparátu nájdeme prisvetľovaciu diódu a v dolnej časti posuvný zámok.

Na európsky trh sa má novinka dostať za cenu 269 € bez dane v septembri tohto roka najskôr v Nemecku, neskôr sa má predaj rozšíriť aj do ďalších krajín. Konkurentom pre Motorolu DEFY+ môže byť Sony Ericsson Active s veľmi podobnou špecifikáciou, ale slabšou batériou či nedávno predstavený odolný telefón z dielne kórejského výrobcu. Samsung Galaxy Xcover takisto ponúka certifikát odolnosti IP67, ale nájdeme tu iba 800 MHz procesor a 3,2 Mpix fotoaparát.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 17.08.2011 - 14:26

SKÚSENOSŤ: kamarát si ju objednal, hneď v ten večer sme ju išli nakopnúť a totálna hrôza... Už pri prvom prihlasovaní boli problémy - akonáhle sme chceli zmeniť jazyk na iný ako bol prednastavený v lište, reštartoval sa... Po dokončení úvodných nastavení sme šli volať a zase reštarty. Po pár sekundách zvonenia z neho alebo naň sa proste reštartoval. Zmenil som sieť len na 2G a vtedy sa nám zdalo že šiel OK. Ale neexistuje takéto SW chyby, to ako nebudem používať 3G rýchlejší internet? Alebo nezmením jazyk na iný ako UK? Bola tam SIM od O2. Trafili sme teda riadne pošahaný kus, hneď ho ide vracať a uvidíme, či to bolo verziou SW. No teraz dilema - vziať ten istý a bude robiť to isté, alebo zanevrieť na tento mobil a hľadať niečo iné ODOLNÉ... Ale zatiaľ to berieme športovo, stane sa... Som zvedavý ako sa zachová eshop predajca. Ale dojmy ako také neboli zlé, hlavne jeho malá váha ma prekvapila, ľahučký.

anonymous17.08.2011 - 15:02 Trvalý odkaz

piker: no myslim ze za tu cenu perfektne!

anonymous17.08.2011 - 15:18 Trvalý odkaz

Mixo: U nas pojde s DPH okolo 300 eur, asi by som si radsej bral Huawei Ideos X5

anonymous17.08.2011 - 15:50 Trvalý odkaz

fauna: skoro to isté, ako predošlá Defy. Zmenili iba procesor. V starej Defy je 800 MHz, a tu 1 Ghz načo vytvoriť nový telefón, ktorý má iba malinké zmeny? toto je totálne minimálna zmena. nechápem. Takto si predošlý model už nikto nekúpi. vážne nerozumiem

anonymous17.08.2011 - 15:57 Trvalý odkaz

Deffy: však všetky predošlé modely už rozdalo O2 na Facebooku :-)

Celá diskusia 63 príspevkov