Za prvý mesiac dodal Samsung na trh osem miliónov série Galaxy S9

Počas prvých štyroch týždňov od uvedenia novej série dodal Samsung na trh viac než osem miliónov zariadení Galaxy S9. Podľa odhadov agentúry Canalys predal jeho veľký konkurent Apple za prvé tri mesiace tohto roka menej než 14 miliónov iPhonov X.

Napriek tomu, že nová generácia top modelov nepriniesla oproti sérii Galaxy S8 výrazné zmeny, Samsung sa môže tešiť z pekných čísel. Novinky Galaxy S9 a Galaxy S9+ mali svoju premiéru koncom februára na výstave MWC 2018, predaj odštartoval už v polovici marca.

Podľa agentúry Canalys prekročili dodávky týchto zariadení za prvé štyri týždne od uvedenia na trh číslo osem miliónov kusov. Už začiatkom apríla Samsung uviedol, že za prvý kvartál 2018 očakáva veľmi dobrý zisk. Čiastočne za to vďačí aj svojej najnovšej vlajkovej lodi.

Zákazníkov láka najmä väčší model Galaxy S9+ s duálnym fotoaparátom, ktorý menšiemu Galaxy S9 chýba. Výrobca tento rok zvolil dobrú marketingovú stratégiu, lepšiu dostupnosť na viacerých trhoch a zákazníkov oslovili aj špeciálne úvodné akcie na podporu predaja.

Z celkového počtu dodávok patrilo 2,8 miliónov kusov trhu USA a 1 milión domácej Kórei.

Napriek veľmi dobrým predajným výsledkom sa nepodarilo prekonať dodávky 9 miliónov kusov série Galaxy S7, ktorých predaj odštartoval v marci 2016. V prvom roku výroby dosiahli dodávky hranicu 48 miliónov a Galaxy S7/S7 edge zatiaľ ostávajú najpredávanešími smartfónmi Samsungu.

obr. canalys.co

Zatiaľ čo predaj Galaxy S9 je priaznivý, Apple zrejme nebude mať uspokojivý štvrťrok. Dodávky iPhonu X sú podľa agentúry Canalys výrazne horšie než v predchádzajúcom kvartáli. Posledný štvrťrok vždy patrí u obchodníkov medzi najsilnejšie obdobia v roku, no prepad z 29 miliónov dodaných iPhonov X v Q4 2017 na necelých 14 miliónov kusov v Q1 2018 je veľký.

Do portfólia nových iPhonov a zároveň hlavných konkurentov radu Galaxy S9, však patria aj cenovo porovnateľné modely iPhone 8 a iPhone 8 Plus. Celkový počet predaných kusov všetkých troch modelov za štvrťrok tak pravdepodobne prevýši počet predaných smartfónov série Galaxy S9 za rovnaké obdobie.

Zdroj: canalys.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu