Takto má vyzerať LG G7 ThinQ

Oficiálne predstavenie nového top modelu sa blíži. Vďaka uniknutým informáciám už vieme o pripravovanej novinke takmer všetko.

Evan Blass na svojom Twitter účte odhalil finálnu podobu tohtoročného top modelu LG. Obrázok ukazuje nástupcu LG G6 zo všetkých strán.

G7 ThinQ má čítačku odtlačkov opäť na zadnej strane, po bokoch vidno viac hardvérových tlačidiel než býva u výrobcu zvykom. Vypínač konečne nebude spojený s čítačkou odtlačkov v zadnej stene (trikrát hurá!), ale výrobca mu pridelil samostatné tlačidlo v bočnej stene. Funkciu štvrtého tlačidla zatiaľ nepoznáme.

Displej vypĺňa takmer celú prednú stranu, hore je natiahnutý na maximum s nevyhnutným vykrojením. Už skôr zverejnené uniknuté fotografie prototypu ukázali, že tak ako pri Huawei P20 Pro by sa mal dať v nastaveniach eliminovať inverznými farbami v hornej časti. Novinke nechýba USB-C konektor ani 3,5 mm audio jack.

obr: twitter.com/evleaks

Duálny 16 Mpix fotoaparát by mal mať dosahovať svetelnosť f/1.5 a optickú stabilizáciu. Očakáva sa, že druhý snímač bude opäť širokouhlý. Prívlastok ThinQ v názve je odvodený od anglického "Think", teda "Myslieť". Takto označené smartfóny majú disponovať sadou technológií pre umelú inteligenciu.

LG G7 ThinQ dostane funkciu Vision AI pre rozpoznávanie objektov v kompozícii záberu, pričom automaticky nastaví jeden z predvolených režimov. QLens bude skenovať QR kódy a uľahčí ich vyhľadanie na internete, napríklad pri nakupovaní v e-shopoch. Nebude chýbať Voice AI, ktoré bude spúšťať aplikácie a upravovať nastavenia systému Android na základe hlasových pokynov.

Medzi kľúčové špecifikácie má patriť Snapdragon 845, až 6 GB operačná pamäť RAM, 128 GB úložisko, 3000 mAh batéria a 6-palcový natiahnutý displej s QHD+ rozlíšením 1440 x 2880 pixelov. Nemá chýbať odolná konštrukcia s certifikáciou podľa vojenského štandardu MIL-STD-810G.

Ako už prezradil výrobca, LG G7 ThinQ bude mať svoju premiéru 2. mája v New Yorku.

Zdroj: twitter.com/evleaks

Diskusia k článku:

mauikmauik 24.04.2018 - 14:48

"Vykrojeny displej by sa mal dat eliminovat inverznymi farbami" znamena co konkretne? Akoze ak budem mat zelenu tapetu, tak tie rohy potom budu ruzove (inverzna farba k zelenej)? Mne sa zda, že len tam amoled displej vypne pixle okrem tych, ktore zobrazuju notifikacie, percenta baterie a podobne, nie?

Richard Hombauer24.04.2018 - 15:16 Trvalý odkaz

Čierne pozadie, biele ikony. Ako zvyčajne. Je to napísané obrazne, nabudúce budeme presnejší. ;)

Peter24.04.2018 - 15:19 Trvalý odkaz

negatívum: 3000 mAh batéria je dosť málo, na obrázku vyzerá dosť veľký rámček pod displejom a hore ten výrez doplnený taktiež hrubším rámčekom je tiež iba akýsi žart nie? Nový zenfon 5 zpredu vyzerá skoro tak isto, ale ma užšie rámčeky po celom obvode a pre mna je krajší.
prečo to LG stále tak pokašle, keby dali väčšiu batériu a trošku menšie rámčeky, tak po výraznom poklese uvádzacej ceny ako to u LG býva po krátkom čase, by to bol bestseller.

Inak otázka na redakciu: Kedy budete testovať a recenzovať niektorý z modelov Zenfon 5 (2018)?

Lenka Ivančíková24.04.2018 - 15:40 Trvalý odkaz

oskar, zatial nie su k dispozicii na test. ked bude moznost, radi ich otestujeme. :)

Peter24.04.2018 - 15:56 Trvalý odkaz

oukej, teším sa :)
Rád by som ten telefón skúsil, ved 390€ je uplna pecka za takýto telefón, neviete kedy sa bude predávať aj na SR/CZ/PL? Nikde sa to neviem dočítať, no niektoré cz stránky ho už mali na recenziu.

Celá diskusia 11 príspevkov