Dilema: Honor View 10 vs. OnePlus 5T

Náš čitateľ sa rozhoduje medzi horúcou novinkou od Honoru a dosluhujúcim modelom od OnePlus. V tomto prípade platí "novší a lepší" takmer bez výhrad.

Ak si ani vy neviete dať rady pri výbere nového mobilu a máte dvoch favoritov, nezdráhajte sa nám napísať. Kontaktovať nás môžete e-mailom na redakcia@fony.sk, do predmetu správy napíšte "Dilema". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku, ktorej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Tento týždeň skúsime poradiť Tomimu: "Dobrý deň, chcel by som si kúpiť nový mobil. Páčia sa mi dva telefóny: Honor View 10 a OnePlus 5T. Sú veľmi podobné, no ktorý je lepší?"

Honor View 10 je ešte stále horúcou novinkou. Na Slovensku sa predáva necelý mesiac.

Ako Tomi správne pripomína, s OnePlus 5T, tak obľúbeným medzi záujemcami o produkty menej známych výrobcov, má veľa spoločného. Oba kúsky majú 6-palcový Full HD+ displej s pomerom strán 18:9. Honor však od nás získa viac bodov vďaka čítačke odtlačkov prstov vpredu a podpore HDR farebných profilov so širším farebným gamutom. Prvú z výhod zaznamenáte pri každom odomykaní mobilu, tú druhú len pri sledovaní HDR filmov alebo videí na YouTube.

View 10 bude mať navrch aj vo výdrži. Ponúka totiž batériu s kapacitou 3750 mAh, ktorá určite hravo prekoná 3300 mAh akumulátor v OnePlus 5T. Rozdiel znížite len použitím čiernej tapety, pri ktorej AMOLED displej "téčka" úplne vypne časť pixelov.

OnePlus 5T by mohol svojho konkurenta poraziť aspoň tvrdým výkonom a rýchlosťou reakcií na vaše pokyny pri otváraní aplikácií, no ani to nebude také jednoduché. Model so 6 GB operačnou pamäťou skombinovanou so 64 GB vnútorným úložiskom ani lepšiu verziu s 8 GB RAM a 128 GB priestorom si už z oficiálneho obchodu oneplus.com neobjednáte. Sú vypredané a čaká sa na odhalenie nástupcu. Šťastie môžete mať aspoň v niektorých slovenských e-shopoch za naozaj rôzne ceny. V tých overených sme základný model našli za 580 eur, lepší na skladoch bohužiaľ prakticky vôbec nie je.

Naopak, Honor na náš trh dováža prémiovú verziu so 6 GB operačnou pamaťou a 128 GB úložiskom, ktoré navyše môžete rozšíriť microSD kartou (ak nebudete využívať dve SIM karty naraz). Za príjemných 499 eur.

Nebáli by sme sa ani o výsledky jej fotoaparátov. Zadný je duálny (16 Mpix RGB + 20 čiernobiely), s clonovým číslom f/1.8 a schpnosťou nahrávať 4K alebo Full HD (60 fps) videá. Vpredu bude čakať 13 Mpix snímač.

OnePlus 5T by mohol lákať zaujímavejšou kombináciou klasickej optiky a teleobjektívu, podobne ako najnovšie iPhony. Kedže sme ho v redakcii už testovali, môžete si prezrieť ukážkové snímky alebo prečítať rozsiahlu recenziu.

Tomimu by sme odporúčali siahnuť po Honore View 10, najmä kvôli čítačke odtlačkov prstov vpredu, silnejšej batérii a nižšej cenovke. Vzhľadom na obmedzenú odstupnosť konkurenta mu možno ani iná voľba nezostane. Na OnePlus 5T by nás lákal zrejme iba fotoaparát či Android s nadstavbou Oxygen OS.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 22.04.2018 - 23:02

OnePlus som veľmi tlačil dopredu. Oxygen OS, nekompromysný výkon. That's all. Akonáhle dali čítačku dozadu, OP6 bude mať odhryznutý Display. Konec. Horor proste ukázal, že aj nudla môže mať Fingerprint vpredu. K tomu podpora pamäťových kariet, infraport.. Batéria je síce silnejšia, ale testy hovoria opak. Ak tu niekto bude operovať výkonom. Haha. To už je fakt mimo tie smiešne čísla v AnTuTu...

Filip23.04.2018 - 18:16 Trvalý odkaz

No podľa mňa tlačidlo na prednej strane je fakt super ale pri 18 ku 9 je to fakt zlé lebo keď držíte ten mobil tak palcom zle dočiahnete na tlačidlo (my opinion). Batéria môže byť síce väčšia, ale to určite neznamená že dlhšie vydrží a práve pri týchto dvoch mobiloch podľa veľa testov vyhráva Oneplus.

Knoxville23.04.2018 - 21:23 Trvalý odkaz

Osobne som nikdy neriesil nejake cisla v AnTutu. Test som si snad na kazdom fone raz urobil zo zvedavosti. Faktom vsak ostava ze OnePlus je stale najrychlejsim Androidom na trhu. Ani z daleka vsak dokonalym. Uprimne mi nie je po voli citacka vzadu ani "vykusnuty" displej. Preto ostavam u patky. Az tento "trend" s displejom skonci a citacku daju pod sklo,tak si kupim dalsi OnePlus telefon. Nech bude mat hocijake poradove cislo...

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy23.04.2018 - 23:57 Trvalý odkaz

Co mate vsetci proti výrezu na displeji? Co vam naozaj vadi?

deathwalker24.04.2018 - 00:08 Trvalý odkaz

pokiaľ si dobre pamatam oneplus teasoval, že to pojde skovať, ako huawei. že defacto vyrez tam bude, ale bude ho možne stmaviť, takže status bar bude objimať vyrez. to je dobre celkom či???

Celá diskusia 8 príspevkov