Nová Nokia 6.1 má od uvedenia už tretí názov

Druhá generácia Nokie 6 má na rôznych trhoch rozdielne názvy. Pod všetkými sa ukrýva rovnaká hardvérová výbava a čistý Android.

Spoločnosť HMD Global, ktorá stojí za oživením značky smartfónov Nokia, uviedla na trh nástupcu minuloročného modelu Nokia 6 najskôr začiatkom tohto roka v Číne, koncom februára priniesla na MWC v Barcelone globálnu verziu. Od konca apríla sa začína predávať na Slovensku.

Tlačová správa, ktorá oznámila dostupnosť šestky na slovenskom trhu, priniesla malé prekvapenie. U nás sa bude predávať pod názvom Nokia 6.1, pričom na barcelonskej výstave ju firma prezentovala ako The new Nokia 6. Pri januárovom uvedení v Číne, kedy sme priniesli aj základné info, ju všade volali Nokia 6 2018. Výrobca ju na čínskom trhu pomenoval Nokia 6 druhej generácie.

Zákazník tak z toho môže mať v hlave zmätok. Isté je, že v našich obchodoch ju hľadajte pod názvom Nokia 6.1. Na majiteľov čaká elegantné hliníkové telo, 5,5-palcový displej s Full HD rozlíšením, 3 GB RAM, 32 GB úložisko a 16 Mpix fotoaparát.

Výhodou novinky je čistý Android 8.0 Oreo, Nokia 6.1 je zaradená do programu Android 0ne, bude tak dostávať pravidelné aktualizácie. Odporúčaná cena je stanovená na 279 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu