Honor 10 bude mať premiéru 19. apríla v Šanghaji

Očakávaný top model čínskeho výrobcu pre tento rok sa ukáže už o necelý týždeň. Uvedenie európskej verzie prebehne až v máji. Podľa Honoru prinesie vďaka umelej inteligencii zásadný prevrat vo fotografovaní mobilom.

Tak ako sme predpokladali, čínske verzie noviniek značky Honor bývajú na domácom trhu uvedené o niekoľko týždňov skôr než ich globálne modely. Inak tomu nebude ani pri novej vlajkovej lodi Honor 10.

Výrobca už na ňu láka na svojej čínskej webovej stránke. Veľa o nej zatiaľ neprezradil. Vieme, že bude mať sklenené telo s 3D efektom, môžeme sa tak pripraviť na odtlačky a šmyklavý povrch. Na zadnej strane vidno len duálny fotoaparát, čítačku odtlačkov nie. Je tu preto šanca, že ju bude mať vpredu.

Fotoaparát dokáže pracovať s umelou inteligenciou (AI) podobne, ako ostatné modely, v ktorých je použitý nový čispet Kirin 970.

Procesor je spárovaný s novým 12-jadrovým grafickým čipom a špeciálnou jednotkou NPU (Neural Processing Unit), ktorá má na starosti prácu s úlohami umelej inteligencie. Vízia spoločnosti Huawei do budúcna je zahrnúť hlbokú integráciu umelej inteligencie do každého smartfónu nielen na softvérovej úrovni. Významnou novinkou tohto čipsetu je aj podpora LTE sietí na obidvoch SIM kartách naraz.

Podľa neoficiálnych informácií by Honor 10 mal ponúknuť 5,8-palcový natiahnutý displej, 6 GB RAM a 256 GB úložisko. Na potvrdenie parametrov si počkáme do 19. apríla. Na uvedení globálnej verzie novinky 15. mája v Londýne nebude chýbať ani zástupca našej redakcie, prinesieme vám tak prvé dojmy a živé fotografie.

Zdroj: honor.cn

Diskusia k článku:

Začať diskusiu