Nokia 6.1 a Nokia 7 Plus prichádzajú na Slovensko

Novinky z tohtoročného MWC sa čoskoro objavia na pultoch slovenských obchodov. Ponúkajú elegantný dizajn, čistý Android, optiku Zeiss a dostupnú cenovku.

Oba telefóny sú zaradené do programu Android One. Majitelia sa tak môžu tešiť na pravidelné bezpečnostné aktualizácie, operačný systém bez nadbytočných zmien v používateľskom rozhraní a doništalovaných aplikácií výrobcom.

Nástupca minuloročného modelu Nokia 6 dostal vynovený dizajn, výkonnejší procesor, microUSB konektor bol vymenený za nový typ USB-C a mierne narástla hmotnosť. Čítačka odtlačkov sa presťahovala na zadnú stranu.

V hliníkovej konštrukcii sa ukrýva Snapdragon 630, 3 GB operačná pamäť RAM, 32 GB úložisko a 3000 mAh batéria. Displej s 5,5-palcovou uhlopriečkou a Full HD rozlíšením chráni odolné sklíčko Gorilla Glass.

Hlavný fotoaparát využíva 16 Mpix snímač, dvojfarebný LED blesk, svetelnosť f/2.0 a optiku Zeiss. Vylepšená funkcia Dual-Sight ho umožní využívať zároveň s predným 8 Mpix fotoaparátom. Kompletné informácie o výbave nájdete v základnom infe. Odporúčaná cena Nokie 6.1 je stanovená na 279 eur.

Nokia 7 Plus zaujme konštrukciou z jedného kusu hliníkovej zliatiny s lesklým okrajom v kontrastnej medenej farbe. Povrchová úprava pripomína keramiku a vďaka šesťnásobnému náteru skryje kryty antén. Telefón poháňa čipset Snapdragon 660 a 4 GB operačná pamäť RAM. Úložisko s 64 GB kapacitou si môžete rozšíriť microSD kartou.

Natiahnutý 6-palcový displej s pomerom strán 18:9 dostal Full HD+ rozlíšenie. Hlavný duálny fotoaparát kombinuje 12 Mpix snímač a 13 Mpix teleobjektív s dvojnásobným priblížením, predná kamera sa pýši 16 Mpix rozlíšením. Čítačka odtlačkov je umiestnená na zadnej strane pod objektívmi fotoaparátov.

Podrobné špecifikácie nájdete v článku Základné info: Nokia 7 Plus. Odporúčaná cena je stanovená na 399 eur. Obidva modely by mali byť reálne dostupné koncom apríla.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu