Samsung Dex Pad pre Galaxy S9 a S9+ na Slovensku

Na Slovensku sa začala predávať ďalšia generácia dokovacej stanice určenej pre top modely Samsungu. Dex Pad ponúka novú možnosť používať displej telefónu ako touchpad.

Spolu s novinkami Galaxy S9 a Galaxy S9+ uviedol Samsung ďalšiu generáciu dokovacej stanice, ktorá premení smartfóny na jednoduchý počítač. Naše skúsenosti s minuloročným modelom si môžete prečítať v recenzii Samsung DeX: dexempo multo šumpoplex.

Základné parametre:

HDMI port (podpora 4K videa s 30 fps), USB-C pre napájanie, 2 x USB-A 2.0, vstavaný ventilátor, kompatibilita s Galaxy S9 a S9+.

Obsah balenia:

Dokovacia stanica, nabíjačka, nabíjací kábel s USB-C koncovkou, HDMI kábel, dokumenty.

Novinka pre tohtoročné top mpdely sa už nepoužíva ako stojan, ale podložka, čo naznačuje názov stanice Dex Pad. Príslušenstvo umožňuje používať mobilný telefón v kombinácii s externým zariadením. Smartfóny radu Galaxy S9 tak môžete pripojiť k väčšiemu monitoru, televízoru na hotelovej izbe, klávesnici alebo myši.

Úprava dokumentov sa tak stáva oveľa komfortnejšou než na malom displeji telefónu. Vďaka tomu, že telefón po pripojení do stanice nestojí, ale leží, sa dá využiť aj ako touchpad.

Po pripojení k externému zariadeniu sa spustí špeciálny režim DeX, pričom sa aplikácie dajú otvoriť vo viacerých samostatných oknách. Pripojený telefón sa zároveň aj nabíja, a vstavaný ventilátor ho chladí. Dokovacia stanica je vybavená dvomi vstupmi USB-A 2.0, výstupom HDMI a nabíjacím USB-C konektorom s podporou rýchleho nabíjania.

Samsung Dex Pad sa predáva v čiernej farbe, odporúčaná cena je stanovená na 99,99 eur. Súčasťou balenia je nabíjačka, USB-C a HDMI kábel. V slovenských obchodoch nájdete dokovaciu stanica za 89 eur, ale aj za 115 eur. Cena predchádzajúcej generácie sa pohybuje okolo rovnakých úrovní.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu