Xiaomi Mi Smart RearView Mirror: inteligentné spätné zrkadlo

Zariadenie ponúkne 6,86'' displej, chladiaci systém, fotoaparát so snímačom od Sony a umelú inteligenciu s hlasovým ovládaním. Nechýba ani funkcia automatického parkovania.

Čínsky výrobca Xiaomi ponúka naozaj širokú paletu inteligentných zariadení. Naposledy sme vás informovali o chladničke s Wi-Fi, ktorú môžete ovládať telefónom. Dnes tu máme ďalšie zaujímavé zariadenie, ktorým je druhá generácia inteligentného spätného zrkadla Xiaomi Mi Smart RearView Mirror.

Novinka je oproti svojmu 8,86-palcovému predchodcovi kompaktnejšia. Má menší 6,86'' displej s rozlíšením 1280 x 480 pixelov. Zachováva si inteligentný systém chladenia, ktorý zabraňuje roseniu. Jednou z hlavných noviniek je však fotoaparát, ktorý tentoraz disponuje senzorom IMX291 od Sony.

Ponúka clonové číslo f/1.8, zachytáva 150° obrazový uhol a nerobí mu problém snímanie v slabších svetelných podmienkach. Fotoaparát podporuje nahrávanie vpredu aj vzadu a videá môžete sledovať priamo na displeji zrkadla, prípadne v reálnom čase na vašom smartfóne.

Zrkadlo má vopred nainštalovaný asistenčný systém ADAS. Medzi jeho funkcie patrí napríklad upozornenie pred kolíziou, asistencia pri predchádzaní vozidla,upozornenie na vybočenie zo svojho jazdného pruhu alebo núdzový budiaci systém.

Výrobca do svojej novinky integroval aj umelú inteligenciu. Môžete ju ovládať hlasom a okrem jednoduchých príkazov ako znížiť hlasitosť, zvládne aj pokročilejšie príkazy. Môžete napríklad povedať, že chcete počuť najnovšiu skladbu od vášho obľúbeného interpreta alebo sa nechať navigovať na najbližšie letisko. Spoľahnúť sa budete môcť na auto mapu, ktorá podporuje rôzne cieľové dopyty a zvládne viaceré možnosti zobrazenia.

Zrkadlo vám s pomocou fotoaparátu dokáže rýchlejšie nájsť voľné parkovacie miesto, ktoré cez WeChat aplikáciu môžete poslať svojmu priateľovi. Samozrejmosťou je aj podpora aplikácie Mi Home, s ktorou môžete ovládať váš inteligentný domov priamo z auta.

Cena Xiaomi Mi Smart RearView Mirror je stanovená na 999 juanov, čo je v prepočte približne 128 eur. Predávať sa začne od 3. apríla. Prvá generácia s väčším displejom je stále dostupná na GearBeast za cenu 163 eur s dopravou zdarma.

Zdroj: xiaomitoday.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu