Google Pay budú na Slovensku podporovať zatiaľ štyri banky

Už o pár dní príde na Slovensko služba Google Pay, ktorá umožní platiť mobilom pomocou NFC. Medzi podporovanými bankami zatiaľ chýbajú dve zvučné mená.

Na stredu 28. februára je naplánovaná tlačová konferencia venovaná uvedeniu služby Google Pay na Slovensko. Dnes už vieme, ktoré banky sa zapoja do možnosti platiť mobilom bezkontaktne.

Na stránke podpory sú uvedené štyri banky: Slovenská sporiteľňa, mBank, Poštová banka a J&T. VÚB a Tatra banka chýbajú. Buď ešte pracujú na implementácii a pridajú sa neskôr, alebo ostanú pri vlastných aplikáciách. Obidve banky ponúkajú NFC platby už dlhší čas.

Na využívanie služby Android Pay si treba stiahnuť aplikáciu z Google Play a vyplniť údaje o platobnej karte. Mobilné zariadenie musí disponovať NFC technológiou a mať nainštalovaný Android 4.4 KitKat a novší. Potom stačí pri platení u obchodníka vytiahnuť telefón a priložiť k terminálu.

Svoju vlastnú službu má aj Apple (Apple Pay) a Samsung (Samsung Pay). Obidve sú na Slovensku nedostupné.

Zdroj: support.google.com

Diskusia k článku:

Michal 24.02.2018 - 13:54

Suhlasim, obidve banky maju skvele aplikacie a neni potrebne aby sa pchali do google pay a davali cast z transakcii googlu.

tiboro200724.02.2018 - 15:47 Trvalý odkaz

Na stránke podpory sú uvedené štyri banky. Zabudla si spomenúť Poštovú banku...
Dakujem za upozornenie. Doplnene. Neviem ako som to prehliadla. Videla som tam len tri. :)

Michal24.02.2018 - 17:41 Trvalý odkaz

Áno posledná aktualizácia Tatra banky ma problém, ale funkčne je aplikácia bezkonkurenčná. Pozor nechvalim banku, ale aplikáciu.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy24.02.2018 - 18:58 Trvalý odkaz

Mobilepay ma hodnotenie 3.3 a Google pay 4.2 potrebuje to ďalší komentár?

Celá diskusia 12 príspevkov