Honor 7X prichádza na Slovensko

Smartfón, ktorý sa podľa pôvodných informácií u nás nemal predávať, sa predsa len dostáva do slovenských obchodov. Ponúka 5,93'' natiahnutý Full HD+ displej, duálny fotoaparát a dostupnú cenovku.

Na nedávnom oficiálnom uvedení Honoru 9 Lite sme sa dočkali oznámenia, že na slovenský trh mieri aj Honor 7X. Obidva androidy ponúkajú displej s pomerom strán 18:9, zadný duálny fotoaparát a čipset Kirin 659.

Novinka sa na Slovensku predáva s 4 GB operačnou pamäťou a 64 GB úložiskom. Na jeho rozšírenie môžete použiť microSD kartu, prídete tým ale o dual SIM funkciu. Kovová konštrukcia je v matnom prevedení, dobre sa drží v ruke a nešmýka sa tak ako sklenený chrbát Honoru 9 Lite.

Zo zadnej steny vystupujú dva objektívy. Hlavný 16-megapixelový s clonovým číslom f/2.2 a sekundárny s dvomi megapixelmi, ktorý poslúži na tzv. bokeh efekt, teda rozmazanie pozadia. Predná 8 Mpix kamera ponúka svetelnosť f/2.0 a softvérové rozostrenie portrétu. Videá z prednej i zadnej kamery zhotovíte maximálne vo Full HD rozlíšení.

Vo výbave nechýba FM rádio (bez RDS), 3,5 mm jack ani viacfunkčná čítačka odtlačkov umiestnená na zadnej strane. Operačný systém Android beží v staršej verzii 7.0 Nougat a dopĺňa ho používateľské prostredie EMUI 5.1. Výrobca informoval, že čoskoro má prísť aktualizácia. Kompletné špecifikácie sa dočítate v základnom infe.

Honor 7X sa predáva v čiernej farbe za odporúčanú cenu 299 eur. Oficiálna distribúcia je u predajcov Alza.sk, NAY, Datart, TPD, Okay, Mall.sk, hej.sk a v O2. Novinka nám už dorazila na test, a tak sa môžete tešiť na podrobnú recenziu.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Dezi 16.02.2018 - 09:50

škoda tých vystúpených čočiek v zadu. Poškodia sa ako prvé

Marián Petrík16.02.2018 - 10:29 Trvalý odkaz

možno ani nie. mám honor6x už rok a žiadne poškriabanie šošoviek nie je zatiaľ vidieť.

Me_Gusta17.02.2018 - 18:39 Trvalý odkaz

je dost podobny honoru 9lite, ktory je o vyse 50€ lacnejsi. Uz zalezi na preferenciach, ale mne sa viac paci 9lite

Peter17.02.2018 - 22:00 Trvalý odkaz

9 lite ma mensiu ram, rom a mensi display tak tam bude tych 50€ aj ked ma navyse ten dualny predny fotak. Mne sa viac podoba na huawei p smart. Osobne mi je ta mensia velkost prijatelnejsia takze by som tiez volil 9 lite.

Celá diskusia 4 príspevky