Qualcomm Snapdragon X24: nový LTE modem s rýchlosťou až 2 Gbps

Novinka je vyrobená 7 nm technológiou a podporuje štandard LTE Cat.20. Modem je takmer dvojnásobne rýchlejší než X20, ktorý je súčasťou čipsetu Snapdragon 845.

Firma Qualcomm nedávno predstavila procesor Snapdragon 845, ktorý bude s veľkou pravdepodobnosťou poháňať niekoľko top modelov pre tento rok. Jeho špecialitou je vyšší výkon, nižšia spotreba či umelá inteligencia. Okrem toho sa môže pochváliť novým LTE modem Snapdragon X20, ktorý zvládne prenášať dáta s rýchlosťou 1,2 Gbps.

Ešte skôr, než sme sa dočkali prvých telefónov s týmto modemom, Qualcomm predstavil jeho nástupcu s označením Snapdragon X24

Novinka je prvým 4G LTE modemom vyrobeným 7 nm technológiou. Podporuje štandard LTE kategórie 20 a zvládne prenášať dáta rýchlosťou až 2 Gbps. Qualcomm uvádza, že túto rýchlosť dosiahol vďaka zlepšeniu MIMO technológie, ktorá je základom budúcich 5G sietí.

Jeho ďalšou výhodou je podpora nového globálneho navigačného systému (GNSS), ktorý poskytne vysoko presné určovanie polohy v rôznych aplikáciách a službách.

Snapdragon X24 by sa podľa výrobcu mohol stať súčasťou koncových zariadení do konca tohto roka. Možno ho uvidíme v pripravovanom čipe Snapdragon 855. Živú demonštráciu novinky pripravil Qualcomm na tohtoročné MWC.

Zdroj: qualcomm.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu