Snapdragon 845 dosiahol v grafických testoch lepší výsledok než iPhone X

Testy ukázali zlepšenie v graficky náročných úlohách oproti predchodcovi o 20 - 40 %, a to pri nižšej spotrebe energie. Snapdragon 845 v tejto oblasti prekonáva aj iPhone X.

Nový čipset Snapdragon 845 bude už čoskoro poháňať top modely pre rok 2018. Podľa výrobcu má priniesť významné zlepšenie výkonu, rýchlejšie dátové prenosy a VoLTE aj pri dual SIM telefónoch.

Je vyrobený 10 nm technológiou a ponúkne osem jadier Kryo 385 s maximálnym výkonom 2,8 GHz. Súčasťou je integrovaná umelá inteligencia a grafika Adreno 630, ktorá sa má postarať o graficky náročné procesy.

Adreno 630 prekvapuje aj v najnovších benchmarkoch. Podľa nich ponúka výkon na úrovni čipu Apple A11, ktorý môžeme nájsť napríklad v iPhone X, teda najvýkonnejšom telefóne od Applu. Ten dokonca vďaka tomu, že má pri rovnakom výkone nižšiu spotrebu energie prekonáva.

Čo sa týka porovnania so Snapdragonom 835, testy ukazujú zlepšenie grafického výkonu novinky o 20 % až 40 %.

Pri výsledkoch benchmarku treba brať do úvahy, že nie sú aplikovateľné na komerčné telefóny, pri ktorých sa zrejme budú mierne odlišovať. No aj tak ide o poriadnu dávku výkonu. Snapdragon 845 uvidíme najskôr zrejme v pripravovanom Samsungu Galaxy S9, ktorý výrobca predstaví už 25. februára. Na našom trhu sa však pravdepodobne dočkáme použitia čipu Exynos 9810, ktorý by mal ponúknuť podobné vlastnosti.

Zdroj: anandtech.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu